09.04.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: Ilustracija Snow-Forecast

 

Uskršnji snijeg zabijelio gotovo sva skijališta u Alpama

Snijeg za Uskrs i nije neka novost na glečerskim skijalištima, koja su u ovom periodu godine ponovno živnula. No snijeg je zabijelio gotovo cijele Alpe, ali i Hrvatsku, BIH i Sloveniju.

Uskršnji snijeg stvorio je pokrivač većinom oko 3 do 10 cm debljine, dok je na višim skijalištima, prije svega u centralnim Alpama Austrije i Švicarske, stvorio pokrivač ponegdje debeo i preko 30 cm. U Hrvatskoj je, primjerice, palo između 10 i 20 cm snijega. Na Platku je tako palo gotovo 20 cm snijega, dok se Sljeme također zabijelilo. No posebno je zanimljivo kako je ovo već druga nedjelja za redom u travnju da je na Sljemenu padao snijeg.  

No za hrvatska skijališta je ipak prekasno, barem po pitanju netom završene skijaške sezone. Isto vrijedi i za slovenska, pa i za BIH skijališta, koja su velikom većinom već obznanila kraj sezone. Ali je zato za ona viša alpska skijališta ovo došlo kao naručeno. Tako, primjerice, Mölltaler Gletscher bilježi novih 25 cm snijega, što ukupno tvori visinu snijega od oko 360 cm. Na Hintertuxu je trenutno oko 380 cm snijega, dok je na Stubaiu visina snijega već preko 400 cm. Slično stanje je i na ostalim austrijskim skijaškim ledenjacima. 

Na još uvijek otvorenim austrijskim 'neglečerskim' skijalištima s visinom snijega prednjači Lech, s visinom od 235 cm snijega, Ischgl još uvijek broji 220 cm snijega, isto koliko ima i Obertauern. Turracher Höhe trenutno ima 40-ak cm snijega, dok Innerkrems još uvijek ima vrlo izdašnih oko 100 cm snijega. 

U Austriji je skijaška sezona još u priličnom zamahu. Tako primjerice koruški Nassfeld radi do 15.04., dok je Katschberg pomaknuo start svojih žičara na 07:30 ujutro, i u tom ritmu planira raditi barem još otprilike 10 dana. Snijegom relativno lošu zimu za koruška skijališta možda je najbolje osjetio Gerlitzen, koji je ipak morao svoja vrata zatvoriti već danas, na uskršnji ponedjeljak. 

U Salzburgu je situacija upravo suprotna. Popularni Ski Amade još uvijek radi u gotovo 90% kapaciteta, s otvorenim gotovo svim značajnijim stazama na području Salzburger Sportwelta, Schladming Dachsteina, Hochköniga te Grossarltala i Gasteina. Skijanje će biti moguće sve do druge polovine 4. mjeseca. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 187846
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr