04.02.2014.      

Autor i video: Goran Razić

 

VIDEO: ISPO 2014. - proizvođači opreme spremni za 2015.

Winter ISPO, koji se već tradicionalno održava na münchenskom sajmu i ove je godine ponudio pregršt noviteta. Svatko se želio predstaviti u najboljem svijetlu.

ISPO 2014. ove je godine održan nešto ranije. Olimpijske sezona puno toga diktira pa tako i raspored događanja ovakvih manifestacija. Kao i obično u gotovo 16 prepunih paviljona predstavili su se gotovo svi koji u današnjoj zimskoj sportskoj industriji nešto znače. Noviteti, oni pravi, kao i obično dolaze na kapaljku. Većim dijelom su prisutna tek dizajnersko kozmetička rješenja. No iznimki ima.


Sve popularniji je freeride, odnosno backcountry segment. Više si gotovo niti jedan proizvođač skija ne dopušta zaostajati za trendovima pa tako gotovo svi nude barem jedan paket namijenjen za lovce na adrenalin. Tako je glavni trend postao kupcu ponuditi turne freeride pancerice u kombinaciji sa širokim freeride turnim skijama. Uz to u ponudi su i naočale, kacige te ski odijela koje prate liniju. Ovakvu ponudu imaju i Atomic i Salomon i Rossignol, ali i većina ostalih renomiranih marki.

Osim toga Rossignol je predstavio sasvim novu race liniju te se nakon puno godina odrekao prepoznatljivog izgleda, ali i oznaka modela (8S, 9S, 9GS itd.). Tu su sve popularnije tzv. “Master” linije koje nude svojevrsni kompromis u natjecateljskom segmentu.

-.-Goran Razić-.-

Atomic je predstavio treću generaciju Doubledeck sistema, dok je Völkl izašao s potpuno novim i lakšim vezom te do sada najširom pločom za svoje race skije. Fischer je osvježio freeride gamu te je prekinuo s komercijalnom isporukom Hybrid modela. Novitete kod snowboarda ćemo ove jeseni predstaviti u člancima o snowboard proizvođačima i modelima snowboarda onih marki koje su dostupne na našem tržištu. Ista stvar vrijedi i za proizvođače skija. Detalje o novitetima pogledajte u priloženom video prilogu.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223209
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr