24.11.2014.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić 

VIDEO: Platku vraćen stari sjaj

Skijalište iznad Rijeke ulaganjima je županije ponovno na tragu nekadašnje slave, a najave govore da će je ubrzo i nadmašiti.

Nakon što je prije dvije godine prešao u ruke Primorsko-goranske županije, u Platak je investirano 20 milijuna kuna. Nažalost, prošla je zima okončala praktički bez snijega tako da se skijaši nisu mogli uvjeriti u što su novci utrošeni. Obišli smo ovo riječko skijalište pred sezonu 2014/15 kako bi se uvjerili u pomake na terenu kojih ima mnogo i izazivaju vrlo pozitivne dojmove.

Dario Medvedec, direktor Goranskog sportskog centra koji upravlja Platkom, ističe da se on razvija kao cjelogodišnja sportsko rekreacijska zona. Ulaganjima u infrastrukturu Platku je olakšan pristup zahvaljujući rekonstrukciji 2,5 km pristupne ceste i asfaltiranju parkirališta. Izgrađeno je niz sadržaja za zabavu izletnika, a raduju najave da se sprema uređenje biciklističke downhill staze na Radeševu.



Zimu Platak čeka sa spremnim žičarama Radeševo, Pribeniš i Tešnje uz neizostavni baby lift i pokretnu traku. Praktički sve su staze pripravne za sezonu, a posebno raduje što će se konačno (bude li dovoljno prirodnog snijega) moći skijati na uređenoj stazi Radeševo 2.

O stazama, žičarama, cijenama skijaških karata, ali i najavama za budućnost Platka, Medvedec govori u priloženom videu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. studenog 2014.   22:18h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Samo sam čekao članak nakon odgledanog videa da prokomentiram ovo za stari sjaj. Iako podnaslov nudi realniju konstataciju treba reći da je prvo potrebno skočiti, a onda reći hop. O staroj slavi se može pričati kada se krajem vikenda vidi stotine zadovoljnih ljudi koji se vraćaju sa Platka, kada se u suterenu Velikog doma vidi prepuna samoposlužna restauracija, kada se bude skijalo po Tešnju, Trojci (hoće li ikada više!?), kada se na Platak bude dolazilo zimovati tjedan dana (k tome još preko sindikata za siću love), kada osnovnoškolac bude mogao sam doći na Platak busom itd. itd. Onda ajmo pričati o staroj slavi... Pošto su ta vremena iza nas, možda se bolje nadati nekoj novoj slavi, možda i boljoj od stare, zašto ne.
  • Objavljeno: 24. studenog 2014.   12:53h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ok, pohvalno! samo tako napred i biti ce nesto...

    nadam se samo da je sve na dobrim i stručnim temeljima, sa postenim i ozbiljnim namjerama.

    Vec to sto je Radesevo 2 pušten u pogon je super, pa to je DUPLO vece skijaliste nego prije :)
    AKo sam dobro razumio, i dalje nema vode za umjetni snijeg?
    WCi?
    Bolji ugostiteljski objekt?

    jos to i jedna malo duza plava stazica i na konju smo, dalje i ne treba ulagati u skijaski dio price platka.....

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236428
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr