17.11.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Alpe d'Huez facebook fan page 

 

Zapadne Alpe pod snijegom

Nove snježne oborine, koje su padale proteklih dana, najvećim su dijelom zahvatile zapadni dio Alpa, donijevši ponegdje i do 80 cm novog snijega.

Glavnina snježnih oborina u proteklih sedam dana zahvatila je švicarske Alpe, prije svega Zermatt, Saas Fee, Gstaad i Davos gdje je mjestimično palo između 30 i 60 cm snijega u periodu od 48 sati. Posljednjih dana najbolje su pak prošla francuska skijališta, koja pak mjere i preko 70 cm novog snijega. Tako je primjerice u Alpe d'Huezu palo 40 cm snijega i to samo u protekla 24 sata, dok susjedni Les deux Alpes već uvelike radi na uređenju svojih staza ne bi li iskoristio novonapadali snijeg za skorašnje otvaranje sezone.

U Austriji su oborine bile znatno skromnije. Tako je, primjerice, na Mölltaleru palo oko 20 cm snijega, na Stubaiu 30-ak cm, dok je Ischgl izmjerio svega 10 cm novog snijega. Prognoza za naredne dane bi trebala donijeti smirivanje vremena, dok bi se od vikenda granica smrzavanja, uz obilje sunca, trebala popesti na vrlo visokih 3.000 mnv.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 196714
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr