09.04.2008.      

Autor: Goran Razić 

Zima slabija od prosjeka?

Prema izvještaju Državnog hidrometeorološkog zavoda, netom završena zima, baš poput godine ranije, bila je toplija od prosjeka.

Zime 2006/2007. i 2007/2008. toplije su od prosjeka u zadnjih 50 godina, barem po mjerenjima u Hrvatskoj. Posljednja zima bila je toplija od prosjeka gotovo na svim mjernim postajama. Količina padalina također je manja od prosjeka na svim mjernim postajama osim na Zavižanu, koji je ove godine bilježio padaline u skladu s godišnjim prosjekom.

Jedina mjerna postaja koja nije bilježila višu temperaturu od prosječne je ona u Dubrovniku dok je Varaždin bilježio najveća odstupanja, od čak 2,4°C. Snijeg je počeo padati vrlo rano, već sredinom jeseni, točnije 21.10.2007. kada je palo oko 20-ak cm u Gorskom Kotaru i Lici. Sličan trend nastavljen je i u prosincu kada nam je zima priredila pravi "bijeli" Božić. Kada smo pomislili da je sve u znaku snijega i napokon odlične zime, siječanj, te dobar dio veljače, je bio u znaku kiše i toplog vremena. Nepredvidivosti niti tu nije bio kraj, te je zima još jednom pokazala svoje pravo lice u drugoj polovici ožujka, kada su već mnogi vadili ljetnu odjeću i obuću.

Iako su nam za skijanje većinom preostali ledenjaci, te još poneka otvorena "neglečerska" skijališta, kada se pogleda unazad mislimo da nemamo za čime žaliti, pogotovo u usporedbi sa zimom 2006/2007, koju ćemo nastojati što prije zaboraviti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 140793
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr