NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Goran Razić

 

Brignone i Kristoffersen pobjednici dana

Pobjednica prve utrke Svjetskog skijaškog kupa na Kronplatzu jest Talijanka Federica Brignone. Noćni slalom u Schladmingu osvojio je Henrik Kristoffersen.

Jučerašnji dan donio nam je dvije utrke Svjetskog skijaškog kupa. Cjelodnevni program započeo je ženskom veleslalomskom utrkom na popularnom talijanskom skijalištu Kronplatz. Na izuzetno interesantnoj stazi Erta imali smo priliku svjedočiti pravoj maloj senzaciji.

Federica Brignone stigla je do svoje prve ovosezonske pobjede, i to na domaćem terenu. Sa startnim brojem 14, malo tko je očekivao da će, pored mnogobrojnih sjajnih veleslalomašica, baš Federica osvojiti današnje natjecanje. Već nakon prve vožnje nalazila se na prvom mjestu, a u drugoj je samo potvrdila svoje sjajno izdanje. Vrijeme od 2:10.05 bilo je neuhvatljivo za ostale veleslalomašice.

Do druge pozicije doskijala je, trenutno vodeća u veleslalomskom poretku, Francuskinja Tessa Worley. Za pobjednicom Brignone je zaostala 0.55 sekundi te je time već šesti put ove sezone stala na pobjedničko postolje, odnosno, ukoliko izuzmemo utrku u Söldenu, na svim ovosezonskim utrkama veleslaloma nalazila se među tri najbolje skijašice. Na najboljem je putu da ove sezone osvoji mali veleslalomski Kristalni globus.

Treće mjesto osvojila je još jedna Talijanka. Radi se o dvadesetogodišnjoj Marti Bassino. U utrku je krenula sa startnim brojem jedan i odmah je najavila svoju konkurenciju za današnje postolje. Na kraju je za svojom reprezentativnom kolegicom zaostala 0.57 sekundi te je time ponovila svoj najbolji rezultat karijere. Na otvaranju sezone u austrijskom Söldenu također je osvojila treću poziciju.

Publika u San Vigiliju je mogla biti zadovoljna cjelokupnom utrkom i konačnim raspletom, unatoč tome što je njihova sumještanka Manuela Moelgg osvojila tek 14. poziciju. Solidno izdanje imala je i, trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, Mikaela Shiffrin. Osvojila je petu poziciju, a za nešto više joj je trebalo bolje izdanje u prvom dijelu natjecanja.

U austrijskom Schladmingu organizirana je noćna slalomska utrka za muškarce. I ovoga puta je bilo uzbudljivo, ali bez iznenađenja. Do svoje nove pobjede stigao je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Pritom je ostvario vrijeme od 1:39.83. Može se reći kako je Krisoffersen slalomska klasa za sebe. U svim slalomskim utrkama u kojima je stigao do cilja, izuzevši slaloma na Sljemenu, uspio je doći do pobjede. Ukoliko sve utrke do kraja sezone završe kao danas, mali slalomski Kristalni globus osvojit će, jučer drugoplasirani, Marcel Hirscher.

Sjajni Austrijanac ponovno je odskijao izvrsnu utrku, no evidentno je kako ne može biti bolji od Henrika Kristoffersena. Danas je za navedenim pobjednikom zaostao 0.09 sekundi. Marcel je ove sezone pobjedio u dvije slalomske utrke. Prvi puta to se dogodilo u finskom Leviju, a drugu pobjedu ostvario je protekli vikend u Kitzbühelu. Zanimljivo je kako u navedenim utrkama Kristoffersen ili nije nastupio ili nije završio utrku. Usprkos tome, Hirscher je trenutno vodeći u slalomskom poretku sa 60 bodova prednosti ispred Kristoffersena. Do kraja sezone ostale su još dvije slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa.

Treće mjesto u Schladmingu osvojio je Alexander Horošilov. Za razliku od utrke u Kitzbühelu, gdje je također došao do treće pozicije, jučer je pokazao fenomenalno izdanje. Pobjeda mu je izmaknula za 0.63 sekunde, no nešto takvo nije bilo realno niti očekivati. Treća pozicija niti u jednom trenutku nije bila upitna.

U Schladmingu je nastupio i Matej Vidović. Sa startnim brojem 33 nije uspio ući u drugu vožnju. Utrku je završio na 32. poziciji, a za ulazak u drugi dio natjecanja trebao je biti brži za 0.05 sekundi.

Svjetski skijaški kup nastavlja se već ovaj petak muškom utrkom spusta u Garmisch Partenkirchenu. Ta je utrka zamjena za otkazani spust u Wengenu. Potom još slijede utrke spusta i veleslaloma. Ženski dio skijaške karavane odlazi u Cortinu d' Ampezzo gdje ih također očekuju utrke brzih disciplina. Nakon toga slijedi City event u Stockholmu, posljednja utrka prije Svjetskog skijaškog prvenstva u St.Moritzu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240995
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr