NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Otkazan kombinacijski superG; sutra nastavak!

Zbog loših vremenskih uvjeta u St.Moritzu otkazana je vožnja kombinacijskog superveleslaloma. Sutrašnji regularni superG obračunat će se pod disciplinu alpske kombinacije, ali i zasebno.

Skijaška karavana prešla je preko bare vrativši se pritom na Stari kontinent. Najbolje skijašice svijeta otputovale su u švicarski St.Moritz, mjesto posljednje održanog Svjetskog skijaškog prvenstva. Danas se prema rasporedu trebala održati utrka alpske kombinacije, no zbog loših vremenskih uvjeta nije završena.

Gusta magla nadvila se nad padine St.Moritza te je organizatorima utrke izazvala mnoštvo glavobolje. Prema prvotnom rasporedu, utrka alpske kombinacije trebala je započeti superveleslalomom, a tek zatim slalomskom vožnjom. Zbog navedenih razloga, raspored je promijenjen, stoga je prva vožnja bila ona slalomska. 

Uz veliku pogrešku u prvom dijelu staze, sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin očekivano je zasjela na vodeću poziciju nakon slalomskog dijela natjecanja. Odmah iza nje, s 0.39 sekundi zaostatka, plasirala se aktualna Svjetska prvakinja u disciplini alpske kombinacije, Švicarka Wendy Holdener. Treću poziciju trenutno drži Michelle Gisin, dok je odmah iza nje sjajna Slovakinja Petra Vlhova. Gisin za trenutno vodećom kasni osjetnih 1.21 sekundi, dok je Vlhova bila sporija za još dodatnih 0.08 sekundi. Posebno valja izdvojiti poprilično dobru vožnju naše Leone Popović, koja trenutno drži 14. poziciju s 2.38 sekundi zaostatka za Shiffrin.

Sutra je na rasporedu muška veleslalomska utrka u francuskom Val'd Isereu. Filip Zubčić i ostatak majstora svoje discipline će prvu vožnju započeti od 9:30 sati, dok je start druge vožnje na rasporedu od 12:30 sati. Djevojke, sutra od 10:45 sati, očekuje superveleslalomska utrka koja će predstavljati zamjenu za danas otkazanu superveleslalomsku vožnju alpske kombinacije, ali će se isto tako bodovati kao zasebna utrka. Ako vrijeme dozvoli odvijanje natjecanja, Leona Popović imat će prilike stići do svojih prvih ovosezonskih bodova, što joj od srca želimo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233078
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr