NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Goran Razić (Kristoffersen naslovna, Rodeš u članku)

 

Pobjede Shiffrin i Kristoffersena

Danas su održane slalomske utrke u obje discipline. U Adelbodenu je Kristoffersen stigao do nove pobjede, dok je Shiffrin slavila u Mariboru. Sjajan rezultat Istoka Rodeša.

Nakon jučerašnjih veleslalomskih utrka, današnji nam je dan donio nove slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa. Prve su, prema rasporedu, nastupile djevojke u Mariboru, a potom su i muškarci započeli svoje natjecanje u švicarskom Adelbodenu.

Slalomski dio 53. izdanja Zlatne lisice, usprkos svim poteškoćama, osvojila je sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin. Naime, njezinu vožnju nisu izdržali svi skijaški štapovi, no usprkos tome se vratila starim navikama. Pritom je ostvarila vrijeme od 1:36.61 te je stigla do svoje 27. pobjede u karijeri, 23. u slalomu. Mikaela je trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa. Nalazi se čak 305 bodova ispred braniteljice naslova, Lare Gut.

Do druge pozicije doskijala je švicarska reprezentativna skijašica, Wendy Holdener. Za pobjednicom je zaostala 0.19 sekundi, no može biti zadovoljna što je opet na postolju. Podsjetimo da nije uspjela završiti sljemensku utrku.

Svoje prvo ovosezonsko postolje i treće mjesto osvojila je Šveđanka Frida Hansdotter. Kako je Snježna kraljica Veronika Velež Zuzulova ispala iz utrke, otvorilo se jedno mjesto na postolju, a Frida je uspješno iskoristila tu situaciju. Za Shiffrin je zaostala 0.31 sekundi te je stigla do svog 24. postolja u karijeri.

U Adelbodenu je održan, po teškim vremenskim uvjetima, peti slalom sezone. Do nove pobjede stigao je sjajni Norvežanin Henrik Kristoffersen. Pritom je ostvario vrijeme od 1:54.87 te je time deklasirao konkurenciju.

Drugu poziciju osvojio je sljemenski Snježni kralj, Talijan Manfred Moelgg. Za pobjednikom je zaostao 1.83 sekunde, no usprkos tome potvrdio je svoju sjajnu slalomsku formu. Vjerujemo kako će na ovogodišnjem Svjetskog skijaškom prvenstvu, koje će se održati u St.Moritzu od 06.02. do 19.02.2017., biti vrlo konkurentan u borbi za medalje.

Treću poziciju osvojio je višestruki osvajač Svjetskog skijaškog kupa, Marcel Hirscher. Odskijao je dvije prosječne slalomske vožnje, što i dokazuje konačan zaostatak od 2.19 sekundi za pobjednikom. Očigledno je kako Marcelova slalomska forma nije na željenoj razini.

-.-goran razic-.-

U Adelbodenu je nastupio i jedan hrvatski predstavnik. Riječ je o aktualnom slalomskom Svjetskom juniorskom prvaku iz Sochija prošle godine, Istoku Rodešu. Nakon što se na Sljemenu nije uspio kvalificirati u drugi dio natjecanja, to mu je u Adelbodenu pošlo za rukom. Istok je završio na 25. poziciji, pritom zaostavši 4.79 sekundi za pobjednikom. To je rezultat karijere za dvadesetogodišnjeg hrvatskog reprezentativca. Bravo Istok! U ženskom dijelu natjecanja Hrvatska nije imala predstavnicu.

Svjetski skijaški kup nastavlja se već ovaj utorak ženskom utrkom slaloma u Flachau. Muški dio skijaške karavane putuje u Wengen gdje ih sljedeći petak očekuje utrka alpske kombinacije, a zatim i spust te slalom. Skijaška uzbuđenja se nastavljaju, a odgovore na mnoga pitanja dobit ćemo vrlo skoro.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248072
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr