NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.02.2010.      

Autori: Goran Razić, Matija KraljPhoto: Ivica Kostelić i Bode Miller (Skijanje.hr, Vancouver 2010.)  

Superkombinacija (skijaši): Novo srebro I. Kostelića!

Ivica Kostelić u potpunosti je opravdao sva očekivanja, i nakon kombinacijskog srebra iz Torina, uzeo novo olimpijsko srebro i u superkombinaciji Vancouvera.

Ivica Kostelić još jednom je potvrdio od kakvog je materijala sazdana obiteljska skijaška priča obitelji Kostelić.

Zasigurno i sam vrlo svjestan svih velikih očekivanja koja su iz Hrvatske išla prema samo jednom cilju - njegovoj superkombinacijskoj olimpijskoj medalji - Ivica je još jednom izdržao. Po samom padu na leđa u ciljnoj ravnini nakon slalomske vožnje vidjelo se koliko mu je teški teret pao s leđa. I s punim pravom danas će u Whistleru proslaviti osvajanje svoje druge olimpijske srebrne medalje, i druge u različitoj disciplini. Jer alpska kombinacija je ipak bila alpska kombinacija, a alpska superkombinacija je alpska superkombinacija...

Ivica Kostelić sjajan temelj za današnje superkombinacijsko srebro postavio je, kako je i bilo nužno, u spustu. Kada je za vodećim Aksel Lund Svindalom zaostao svega sekundu i 5 stotinki sekunde.

Slalomska vožnja, postavljena od strane Ivičinog oca i trenera Ante, odrađena je potom odlično. A u zbroju punog spusta i jedne vožnje slaloma Ivica je za olimpijskim superkombinacijskim pobjednikom Bode Millerom (vrijeme 2:44.92) zaostao za svega 33 stotinke sekunde. Dok je superkombinacijskom brončanom Silvanu Zurbriggenu Ivica pobjegao za sedam stotinki sekunde.

-.--.-

"Jako sam sretan jer sam ostvario cilj, koji je bio medalja. Čestitam i Bode Milleru, zaista je zaslužio ovo zlato. Divio sam mu se uvijek kao velikom allrounderu, a sada je pred kraj karijere došao i do olimpijskog zlata. To je čovjek koji zna što mu je cilj i kako doći do njega.

Ovo je dokaz koliko svi ismijavaju slalom. Ovakav rasplet situacije je samo radi toga što je bio težak slalom, a ne kao u Svjetskom kupu, gdje su slalomi predvidljivi - po principu lijevo, desno, lijevo, desno"
, prve su riječi Ivice Kostelića nakon osvojenog srebra.

Bode Miller na ZOI Vancouveru kompletirao je čitav komplet olimpijskih odličja. Uzevši danas napokon i svoje prvo olimpijsko zlato u karijeri, i pridruživši ga spustaškoj bronci i super G srebru već osvojenima na ZOI u Vancouveru.

Ivan Ratkić neugodnim je padom svoj nastup na superkombinaciji ZOI 2010. završio u spustu. Dok je Natko Zrnčić-Dim, 13. nakon spusta, maksimalno napavši slalomsku stazu u slalomskoj vožnji napravio dvije veće greške. I natjecanje u konačnici završio na 20. mjestu. Vodeći nakon superkombinacijskog spusta, Aksel Lund Svindal, nije uspio zavšiti svoj slalomski nastup. Nakon što su mu jedna slalomska vrata prošla između skija. 

Konačni poredak prvih 10 natjecatelja na utrci:

1. MILLER Bode (USA) 2:44.92
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.33
3. ZURBRIGGEN SIlvan (SUI) + 0.40

4. JANKA Carlo (SUI) + 0.62
5. LIGETY Ted (USA) + 0.90
6. RAICH Benjamin (AUT) + 1.21
7. BANK Ondrej (CZE) + 1.27
8. INNERHOFER Christof (ITA) + 1.53
9. JANSRUD Kjetil (NOR) + 1.58
10. BRANDENBURG Will (USA) + 2.14
---
20. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 3.94
RATKIĆ Ivan (CRO) - nije završio nastup u spustu

 
-.--.-

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5958
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr