NATJECANJA

»

SNOWBOARD

07.03.2005.      

Autor: Ante Pašalić 

Sljeme SlopeStyle snowboard natjecanje!

T-mobile snowboard slopestyle natjecanje održalo se proteklog vikenda (5-6.3.2005), na Sljemenskom Zelenom spustu.

Sljemenski zeleni spust 5.2 u subotu, bio prepun boardera i boarderica, jednostavno je Sljeme bilo okupirano nabrijanom ekipom boardera. Odličan park (Sljeme SuperPark), koji se nalazio na desnom dijelu Zelenog spusta, i zauzimao cijelu dužinu desne strane staze. Park je na svačije iznenađenje bio savršen. Line up parka je bio slijedeći na početku je bio rainbow rail, mali box (2m), poslije njega kink rail (6m), kink box (2+8m), straight rail (8m) i na kraju big air kickeri mali (3m) i veliki (8-10m), sve odlično uređeno i pripremljeno čekalo je svoje prve natjecatelje.


Prijavljenih natjecatelja nije nedostajalo, natjecanje je dobilo međunarodno obilježje sa prijavama boardera iz Slovenije, Bosne i Hercegovine pa čak i daleke Makedonije.
Naših boardera nije nedostajalo, bili su nabrijani i čekali da pokažu gledateljima kako se vozi na Sljemenu, glazba je bila odlična sa tri-četri velika razglasa, cijelo Sljeme (i Zagorje) je jednostavno znalo da su boarderi spremni za spektak!

Vozila su se dva kvalifikacijska runa-a i dobivale ocijene od triju sudaca (ovisno o dijelu elemenata u parku na kojem su izvodili trikove), najboljih deset je prošlo u finale.

Odličan Sebastian Fleiss, sa Rodeo trikom je pomeo konkurenciju i postao prvi hrvat koji je osvojio Hrvatsko snowboard natjecanje!!!(do sada uglavnom slovenci!) Drugo i treće mjesto su zauzeli slovenci Anže Suša i Matej Pavlić, koji su odličnim 3-icama i fs boardslideima zaslužili mjesto na postolju.


U finalima se našlo deset boardera:
1.Sebastijan Fleiss 24,8
2.Anže Suša 20,4
3.Matej Pavlić 19,2

4.Ksaver Jurčević 17,3
5.Kristijan Glogovič 16,1
6.Vedran Eterović 14,3
7.Filip Duvnjak 14,2
8.Petar Gregurec 13,8
9.Bojan Stefanovski 12,2
10.Matija Horvat 11,9











Ženski dio slopestyle natjecanja, završio je pobjedom Anje Štefan iz Rijeke (a.k.a. anja agresiva) sa odličnim vožnjama na pobjednićkom postolju završile su Anja Štefan (16,1), Ana Rumiha (14,4) i Morena Makar (9,5).

Odlična vijest za Sljemenske boardere je da će Sljemenski superpark ;-) ostati gore još dva tjedna, možda i duže, pa se nauživajte…













Nedjelja 6.2.2005, drugi dan vikenda održalo se još jedno natjecanje, ovaj puta u parallel slalom disciplini. Natjecanje se dijelilo u amatersko i FIS.

Na amaterski dio natjecanja se prijavilo preko stotinjak natjecatelja (manje više svi boarderi koji su bili gore ,-) , Na FIS dio natjecanja bio je puno manji broj natjecatelja, 20-ak.

Slično kao i u slopestyle-u, vozile su se dvije kvalifikacijske vožnje i deset boardera sa najboljim vremenom išlo je u finale. Rezultati Parallel slaloma su sljedeći:

Rezultati muški
Dragan Jurjević
Adamo Vuksan
Petar Gregurec
Marko Herceg
Janislav Šaban
Raphael Cahen
Vedran Katić
Željko Kopjar
Jan Podsednik
Kazimir Bohacek

Rezultati žene
Anja Štefan
Lana Sardupalvić
Nina Barić
Marija Kiravčić
Zdravka Ljuboja
Edita Barbaš
Anna Novak
Nina Štimac
Maja Radišić


Odlično provedeni vikend na Sljeme "glečeru", atmosfera, boarderi željni zabave i natjecanja u slopestyleu i paralelnom slalomu.

Sve pohvale organizacijskom dijelu natjecanja, jer napokon Sljeme i Hrvatska su imale snowboard contest organiziran na zavidnoj razini!
Sve u svemu bilo je odlično i ostat će nam u sjećanju još dugo vremena, do tada svi na Sljeme, uživati u odličnom parku.

Poseban pozdrav četvrtoplasiranom slopestyle natjecatelju Ksaveru Jurčeviću, na što bržem oporavku i još bržem vraćanju na Sljemenske staze.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221518
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr