SNOWBOARD

»

VIJESTI

10.01.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: FIS/Oliver Kraus

 

Bad Gastein PSL: Tudegeševa i Karl uzeli pobjede

Ruskinja Ekaterina Tudegeševa i Austrijanac Benjamin Karl uzeli su pobjede na prvoj ovogodišnjoj utrci FIS Svjetskog snowboard kupa.

Trenutno vodeći u poretku paralelnog slaloma, Ruskinja i Austrijanac, tako će otputovati u Španjolsku La Molinu na Svjetsko prvenstvo kao apsolutni favoriti. 

Ekaterina Tudegeševa (fotografija dolje) u velikom je finalu jučer u obje vožnje svladala Austrijanku Marion Kreiner, dok je svoj put do finala pronašla izgubivši samo jednu vožnju od ukupno osam, koliko ih je skupila u četiri nastupa potrebnih da dođe do velikog trijumfa. 

"Nova godina i nova pobjeda u Svjetskom kupu. Nije moglo početi bolje.", zaključila je 23-godišnja Tudegeševa te je vrlo odmjereno najavila predstojeće Svjetsko prvenstvo: "Svjetska prvenstva su nešto potpuno drugačije od utrka Svjetskog kupa i ne osjećam baš nikakav pritisak uoči nastupa", mirno je prokomentirala Ruskinja. 

-.-FIS/Oliver Kraus-.-
Austrijanac Benjamin Karl (naslovna fotografija) bio je još uvjerljiviji. On nije ispustio niti jednu vožnju iz svojih ruku do finala. A tamo je ponovo zablistao baš protiv Talijana Aarona Marcha

"Iznimno sam sretan. Pobjeda pred domaćom publikom je nešto posebno. Nevjerojatno je slaviti pobjedu sa svim svojim fanovima, okružen prijateljima i obitelji. Bila je to zaista odlična utrka", riječi su pobjednika neposredno nakon utrke. 

Konačan poredak najboljih

Borderice:
1. Ekaterina Tudegeševa (RUS)              
2. Marion Kreiner (AUT)                              
3. Claudia Riegler (AUT)                               
4. Isabella Laböck (GER)                               

Borderi:
1. Benjamin Karl (AUT)
2. Aaron March (ITA)
3. Simon Schoch (SUI)
4. Rok Marguč (SLO) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238960
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr