Skijanje.hr

SNOWBOARD

»

VIJESTI

11.11.2009.      

Autor: Vjeran BaranovićPhoto:© FIS - Oliver Kraus  

FIS Snowboard WC, Big Air, Barcelona - rezultati

Stefan Gimpl pobjeđuje drugi put za redom ispred 20.000 ljudi u Barceloni

Nakon što je pobijedio u Londonu prošloga tjedna, Stefan Gimp je slavio na drugom gradskom natjecanju 2010 LG Snowboard svjetskog kupa. Na prvom ikada Big Airu na španjolskom tlu, Austrijanac je sa 52.3 boda bio bolji od Gian-Luca Cavigelli (SUI, 51.3), dok je na treći bio Gjermund Braaten (NOR, 49.5). Sve se to odvijalo na Estadio Olimpico u Barceloni ispred 20000 gledatelja.

Gimpl je još jednom pokazao da je najbolji, ali nije bilo lagano jer su vodeću trojcu dijelile samo 0.2 boda prije trećeg skoka. Gimpl je bio u vodstvu sa 26.8 bodova (Frontside 900),a odmah iza njega je bio Cavigelli koji je zaostajao za samo desetinu boda (Backside 1080), dok je na trećem mjestu bio Braaten (Backside 1080 Double Corck) sa 26.6 bodova. Nakon toga su Gimpl i Cavigelli izveli siti skok (Cab 900), ali je Gimpl bio na kraju bolji. "Ovo je nevjerojatno. Ovo je bilo jako blizu. Gian-Luca i ja smo bili jednaki. Naši zadnji skokovi su bili na istoj razini.", rekao je Gimpl.

Iako je bio blizu pobjede, Cavigelli je bio zadovoljan i sa drugim mjestom:"Jako sam zadovoljan kako idu stvari sada. Odlično je biti dva puta za redom na drugom mjestu. Jako sam motiviran i bilo bi odlično doći do pobjede već za dva tjedna u Stockholmu."

Big Air postolje u Barceloni:
1. Stefan Gimpl (AUT)
2. Gian-Luca Cavigelli (SUI)
3. Gjermund Braaten (NOR)

-.--.-
-.--.-
-.--.-
-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2452617
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr