SNOWBOARD

»

VIJESTI

05.12.2008.      

Autor: Vjeran Baranović 

LG Snowboard FIS WC Big Air Grenoble

6. prosinca 2008. održava se prvi Big Air FIS Svjetskog snowboard kupa u Francuskoj. Više od 50 natjecatelja očekuje se u Grenobleu.

Nakon što je Svjetski kup izbivao iz Francuske skoro četiri godine, Grenoble će ugostiti LG Snowboard WC Big Air natjecanje. Big Air će se održati u sklopu "Jeux de Neige" događaja u parku Paul Mistral. To je treće od pet Big Air natjecanja ove sezone u Svjetskom kupu.

Austrijanac Stefan Gimpl ima priliku preuzeti vodstvo u poretku Svjetskog kupa, jer vodeći Peetu Piiroinen neće nastupiti. Gimpl zaostaje samo 150 bodova za vodećim i dovoljno mu je 15. mjesto (160 bodova) da preuzme vodstvo. Trenutno trećeplasirani u poretku Janne Korpi (FIN) također neće nastupiti.

Svjetski prvak Mathieu Crepel ima dodatnu motivaciju pred domaćom publikom, i pokušat će pomrsiti planove Gimplu.

Osim njih, konkurencija  je jaka jer dolazi 50 bordera iz 12 zemalja. Uvijek jaku Finsku predstavljaju: Juuso Laivisto, Ville Uotila, Roope Tonteri i Petja Piiroinen. Od Skandinavaca tu su i Niklas Askmyr i Kevin Baeckstroem iz Švedske, te Stian Aannestad, Kim Andre Eliasen i Per Iver Grimsrud iz Norveške. Jaku internacionalnu konkurenciju čine i Alessandro Boyens (GER), Matevz Petek (SLO), Domen Bizjak (SLO), Florian Mausser (AUT) i Švicarci Benedikt Nadig i Stephan Maurer.

Kvalifikacije su na rasporedu u 11:15, a finale u 18 sati.

Eurosport 2 će prenositi finale "sa zakašnjenjem", a gledatelje u Hrvatskoj će razveseliti vijest da se očekuje prijenos na Sport Klubu.

Zanimljivi podaci o natjecanju:

Arena:                   Park Paul Mistral, Grenoble
Rampa:                 2.5 tjedna izgradnje
Dužina rampe:       100 metara
Visina rampe:        37 metara
Shaper:                 Albert Zehetner (AUT)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 26178
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr