SNOWBOARD

»

VIJESTI

21.10.2008.      

Autor: Vjeran BaranovićPhoto: Risto Mattila, Air&Style München - arhiva Skijanje.hr 

LG Snowboard FIS WC Big Air London

Prvi ovogodišnji Big Air u Londonu donosi novi oblik natjecanja...

Nakon svih ostalih disciplina koje su već počele, vrijeme je za prvo Big Air natjecanje u novoj sezoni. Prvi put u povijesti LG Snowboard Svjetskog kupa će se natjecanje održati u Velikoj Britaniji. Battersea Power Station - još uvijek najveća građevina građena od cigli bit će mjesto natjecanja ovog snowboard spektakla, koji će se održati 25. listopada 2008. To će biti glavni događaj velikog zimskog i glazbenog festivala "Freesports On4 Freeze". Nezaboravan show priredit će najveća imena u snowboardu u odličnoj glazbenoj atmosferi, kojoj će pridonijeti nastup uživo zvijezda kao što je Cypress Hill.

Kao što priliči ovako velikom i prvom eventu u Engleskoj odličan line-up garantira nezaboravnu zabavu. Predvođeni Danny Kassom (srebrni sa olimpijskih igara 2006, op.a.) u halfpipeu, koji želi prvu pobjedu u Svjetskom kupu i Scotty Lagom, Amerikanci žele uvjerljivu pobjedu ispred svojih europskih kolega. Od Europljana tu su Austrijanac Stefan Gimpl, Finci Antti Autti, Risto Mattila, Janne Korpi i Peetu Piiroinen, Šveđanin Chris Soerman, Norvežani Gjermund Braaten, Roger Kleivdal i Tore Holvik, Švicarci Stephan Maurer i Iouri Podladtchikov, Nijemac Alessandro Boyens te mnogi Britanci.

Prije nego što steknu slavu i osvoje novac borderi se moraju dokazati u kvalifikacijama da bi osigurali jedno od 10 mjesta u finalu. Svaki finalist će imati 3 skoka, ali se ne broje svi skokovi za ukupan broj bodova. Pobjednik će biti onaj sa najvećom kombinacijom skoka 1 ili skoka 2 i trećega koji se broji bez obzira na ocijene.

Da se osigura ovakav snowboard show velika rampa se postavlja od prošle srijede na Battersea Power Stationu. Ukupno rampa će biti visoka 35 metara, sa 31 metrom zaleta prije velikog kickera. Rampa ukupne težine 300 tona će ukupno imati 100 metara dužine.

Raspored natjecanja:

Nedjelja 25.10.2008:        
- Big Air (Kvalifikacije)          grupa 1            11:15 h
- Big Air (Kvalifikacije)          grupa 2            14:00 h
- Big Air (Finale)                                          17:00 h

Više informacija o samom festivalu možete naći na službenim stranicama

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 137268
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr