SNOWBOARD

»

VIJESTI

16.03.2009.      

Autor: Vjeran Baranović 

Snowboard FIS WC SBX, La Molina - rezultati

Jacobellis i Schairer su pobijedili u La Molini i tako uzeli Kristalni globus u snowboard crossu 2009.

U pretposljednjem snowboard crossu 2009. LG Snowboard FIS svjetskoga kupa u La Molini, Lindsey Jacobellis (USA) i Markus Schairer (AUT) su slavili osvajanje Kristalnog globusa. U ženskom finalu Amerikanka Jacobellis je u foto finišu bila brža od  Sandre Frei (SUI) i tako ostvarila petu pobjedu ove sezone. Dominique Maltais (CAN) je bila treća ispred Alexandre Jekove (BUL). U muškoj konkurenciji, Austrijanac Markus Schairer je osigurao treću pobjedu ove sezone. Bez obzira na ozljedu koljena, Austrijanac je dominirao cijelim natjecanjem, te iza sebe ostavio na drugom mjestu Nicka Baumgartnera (USA), na trećem Francois Boivin (CAN), te na četvrtom mjestu Alexa Pullina.

"Jako sam zadovoljan. Bio mi je cilj danas pobijediti, ali ostvariti to je odličan osjećaj. Danas su uvjeti bili na mojoj strani, jer je mekani snijeg bio dobar za moje ozlijeđeno koljeno. Doskoci su bili prilično mekani, pa nisam imao jaki pritisak na koljeno.", rekao je Schairer koji sada može opušteno pratiti zadnju utrku svjetskog kupa. "Treneri i doktori su mi rekli da ne nastupam, nego da što prije odem na operaciju. S obzirom da dolaze Olimpijske igre, mislim da ću tako i učiniti."

Današnji rezultat je bio važan i za Nicka Baumgartnera koji se bori za drugo mjesto u poretku. On je cross također vozio ozlijeđen jer je prije 2 tjedna imao težak pad na utrci. "Bole me cijela leđa i imam modrice po cijelom tijelu. Ali važnost utrke i adrenalin su riješili problem boli." rekao je Baumgartner koji je bio oduševljen svojim prvim postoljem ove sezone. "Zato sam i došao ovdje. Učinio sam sve što sam mogao. Bez boli nema ni uspjeha."

U ženskoj konkurenciji Jacobellis je zasluženo osvojila Kristalni globus sa petom pobjedom u osam utrka, a samo jednom nije ušla u finale: "Ovaj naslov je jako poseban. Željela sam osvojiti globusu u predolimijskoj godini." Danas je uzela prvo mjesto za dlaku, jer su ona i Sandra Frei zajedno prošle ciljnom ravninom. "Sandra je odlično prošla rollere nakon starta, ali nisam se dala i pokušavala sam ju stići. Znala sam da će odlučujući iti zadnji skok. Jako sam sretna što sam pobijedila."

Švicarka Frei je bila razočarana krajem:"Šteta. Napraviš jednu pogrešku i to je to. Na zadnjem banku sam izgubila brzinu koja mi je trebala za pobjedu. Osim toga, bila je jako dobra utrka, ali ja nisam uspjela doći do pobjede. Ali slijedi još jedna."

SBX postolje u La Molini:

Borderice                                    Borderi

1. Lindsey Jacobellis (USA)        1. Markus Schairer (AUT)
2. Sandra Frei (SUI)                 2. Nick Baumgartner (USA)
3. Dominique Maltais (CAN)      3. Francois Boivin (CAN)
4. Alexandra Jekova (BUL)       4. Alex Pullin (AUS)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 121586
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr