02.04.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Start Gardenissime 2008.  

13. izdanje najdužeg veleslaloma na svijetu

Šest kilometara veleslalomske staze čeka skijaše u 13. izdanju Gardenissime.

U nedjelju, 5. travnja, u Val Gardeni se održava Gardenissima, najduže veleslalomsko natjecanje na svijetu, barem prema navodima organizatora. Utrka se održava trinaestu godinu zaredom, a privlači sve više pažnje među natjecateljima i rekreativcima.

Veleslalomska se utrka vozi na stazi Seceda – Col Raiser, crveno-plavoj stazi dugoj čak 6 km! Prijaviti su se mogli skijaši koji se natječu u Svjetskom kupu, ali i svi oni u nižim rangovima skijaških natjecanja, kao i veterani, novinari i poslovni timovi. Vozi se paralelni veleslalom tako da prijavljeni natjecatelji imaju priliku skijati uz bok neke od zvijezda Svjetskog kupa. Skijaši sa starta kreću u intervalima od 30 sekundi pa na nekim mjestima može doći i do prilične gužve na stazi.

Prijavljenih za Gardenissimu je nešto više od 600, a skijaši su ovisno o uzrastu i natjecateljskom statusu podijeljeni u desetak grupa. Osiguran je nagradni fond od 40.000 eura, a najbolje vrijeme u muškoj i ženskoj konkurenciji će se honorirati s  po 5.000 eura. Na startu će naći i znana imena poput Denise Karbon, Daniele Ceccarelli, Petera Filla, Wernera Heela… Bit će to poslastica za kraj sezone za sve koji se zateknu u Val Gardeni ovog vikenda.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229275
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr