09.01.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Adelboden, SL (m): Ivica uzeo sve!

Ivica Kostelić na slalomu Adelbodena uzeo je pobjedu na utrci, prvo mjesto ukupnog poretka te prvo mjesto slalomskog poretka FIS Svjetskog kupa!

Ivica Kostelić nadvisio je danas snažnu austrijsku konkurenciju! Isprva ih je uvjerljivo pobijedio u prvoj slalomskoj vožnji, u kojoj je definitivno postavio temelje konačnog uspjeha. A potom je, i uz pomalo taktiziranja, ali opet uz odlično skijanje, 16. vremenom druge slalomske vožnje uzeo i svoju desetu pobjedu na nekom od slaloma FIS Svjetskog kupa u karijeri.

"Današnju utrku dobio sam u prvoj vožnji. To je bila definitivno odlična vožnja. U drugoj vožnji bitno sam više taktizirao, ali i napadao gdje sam morao.

U cilju me isprva malo iznenadio semafor. Pisalo je da je Hirscher prvi, tako da nisam niti znao da sam pobijedio u prvom trenutku. A u jednom trenutku na zadnjoj strmini prestrašio sam se u drugoj vožnji. Opasno mi je tamo skija 'zaplesala'... 

-.--.-

Drago mi je, jasno, i što sam nakon današnje utrke preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada kada nam je ono u ruci, pokušat ćemo ga više ne ispustiti"
, izjavio je u prvom razgovoru nakon pobjede na slalomu Adelbodena hrvatski skijaški majstor.

Konačno pobjedničko vrijeme Ivice Kostelića iznosilo je zbrojenih 1:50.90. Uz 26 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Marcela Hirschera, + 1.29 sek. prednosti u odnosu na Reinfrieda Herbsta te + 1.55 sek. prednosti u odnosu na Maria Matta (svi AUT).

Ivica Kostelić pobjedom na slalomu Adelbodena vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa preuzeo je sa 504 boda. Aksel Lund Svindal (NOR) sada je drugi ostavši na svojih jučerašnjih 435 bodova. U slalomskom poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelić nakon četiri utrke vodi s 253 osvojena boda. A Andre Myhrer, pobjednik slaloma Sljemena, drugi je s 204 osvojena boda.

Konašni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. KOSTELIĆ Ivica (CRO) 1:50.90
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.26
3. HERBST Reinfried (AUT) + 1.29
4. MATT Mario (AUT) + 1.55
5. JANYK Michael (CAN) + 1.60
6. NEUREUTHER Felix (GER) + 1.75
7. LARSSON Markus (SWE) + 1.82
8. MISSILIER Steve (FRA) + 1.94
9. BYGGMARK Jens (SWE) + 1.98
10. ZURBRIGGEN SIlvan (SUI) + 2.00
---
ŠAMŠAL Dalibor (CRO), ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) - 38. odnosno 41. pozicija prve vožnje 

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238240
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr