19.12.2004.      

Autor: Matija KraljPhoto: XnX GmbH 

Alta Badia, veleslalom (m) – Pobjeda put Kanade

Na četvrtom veleslalomu sezone, voženom danas u Alta Badii (Italija), iznenadno slavlje Kanađana – pobjeda Thomasu Grandiju, peto mjesto Jean Philippe Royu...

Thomas Grandi iz Kanade na utrci je slavio ostvarivši solidnih 57 stotinki sekunde prednosti (vrijeme 2:34.23) u odnosu na drugoplasiranog Benjamina Raicha iz Austrije, dok su treće mjesto podijelili, sa zaostatkom od 91 stotinke sekunde za pobjednikom, Dider Cuche iz Švicarske, te Hermann Maier (Austrija).

Prva vožnja, inače, donijela nam je kao najbržeg Kalle Palandera iz Finske (vrijeme 1:15.00), no Finac je u drugoj vožnji uslijed pada morao odustati, te je tako ujedno danas ostao, nakon sjajne prve vožnje, i bez plasmana, te bodova. Drugi je nakon prve vožnje bio konačni pobjednik Thomas Grandi, uz 11 stotinki sekunde zaostatka za Palanderom, dok je treći bio i konačno trećeplasirani Švicarac Didier Cuche.

Skok na treće mjesto, nakon petog mjesta prve vožnje, u drugoj vožnji, kao što je već rečeno, za rukom je pošao Hermannu Maieru, a još veći, skok sa desetog mjesta na konačno drugo, uslijed odlične druge vožnje, Benjaminu Raichu.

Fenomenalan rezultat danas je ostvario i još jedan Kanađanin, sa startnim brojem 48, Jean Philippe Roy, koji je nakon prve vožnje zauzeo izvanredno sedmo, a u konačnici utrke, nakon druge vožnje, još poboljšano, peto mjesto u ukupnom poretku utrke.

Bitan skok nakon druge vožnje ostvario je i Daron Rahlves, došavši sa 14. na 8. mjesto, kao i Mirko Deflorian iz Italije, došavši sa 12. na 6. mjesto. Četvrti nakon prve vožnje, Talijan Massimiliano Blardone, na kraju je završio kao sedmi, šestoplasirani nakon prve vožnje, Švicarac Didier Defago, kao deseti.

Ivica Kostelić ostvario je 45. vrijeme prve vožnje, uz 4 sekunde i 43 stotinke sekunde zaostatka za Kalle Palanderom, te se nije uspio kvalificirati za drugu vožnju, dok je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Bode Miller, nakon za njega očajno slabog 20. mjesta prve vožnje, uslijed pogrešnog ulaza na jedna vrata u drugoj vožnji morao odustati, baš poput još jednog favorita, Norvežanina Lasse Kjusa, koji je odustao još u prvoj vožnji.

Konačni poredak prvih 10 natjecatelja:

1.) Thomas Grandi (CAN) 2:34.23
2.) Benjamin Raich (AUT) + 0.57
3.) Hermann Maier (AUT) + 0.91
3.) Didier Cuche (SUI) + 0.91
5.) Jean Philippe Roy (CAN) + 1.09
6.) Mirko Deflorian (ITA) + 1.32
7.) Massimiliano Blardone (ITA) + 1.66
8.) Daron Rahlves (USA) + 1.74
9.) Joel Chenal (FRA) + 1.76
10.) Didier Defago (SUI) + 1.84

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 211994
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr