03.09.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Ted Ligety, arhiva Skijanje.hr  

Amerikanci na Novi Zeland, Amerikanke put Čilea

I dok su američki skijaši za rujan, zanimljivo, odlučili preskočiti standardni odlazak na treninge put Čilea, drugačiju odluku donijeli su u stručnom vodstvu američkog ženskog ski tima.

Tijekom kolovoza na snježnim pripremama na Novom Zelandu nalazili su se i američke skijašice, i američki skijaši. Ali, dok je glavni trener američkih skijaša Sasha Rearick i za rujan, zbog slabijih snježnih uvjeta, odlučio vratiti se sa svojim skijašima opet na Novi Zeland, Austrijanac Alex Hoedlmoser odlučio se, nakon konzultacija sa svojim sunarodnjacima iz stručnog vodstva austrijskog ski tima, svoje skijašice ipak povesti na tradicionalni put u Čile.

I Rearick i Hoedlmoser američkoj javnosti, inače, javljaju o dobro odrađenom poslu tijekom kolovoza na Novom Zelandu. A osobito su zadovoljni nastupima svojih novih, mladih snaga koje su se imale priliku više i natjecati u sklopu utrka Australsko-novozelandskog kontinentalnog kupa.

Glavne zvijezde američkog ski tima, Ted Ligety i Julia Mancuso, "uštimavaju" pritom primarno svoju opremu nakon promjena dobavljača skija (Ligety s Rossignola na Head, Mancuso s Rossignola na Voelkl, nap.a.). I s nestrpljenjem se ipak bazično fokusiraju na treninge za sezonu Svjetskog prvenstva u Garmischu 2011. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234655
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr