12.12.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Tessa Worley, veleslalom Are 2009.  

Are, VSL (ž): Tessa Worley najbolja

Treći veleslalom sezone za skijašice pripao Tessi Worley. Naše skijašice bez bodova.

Na današnjem veleslalomu voženom u švedskom Areu najbolje se snašla Tessa Worley. Francuskinja se najbrže spustila stazom Olympia u prvoj vožnji. Za zadržavanje te pozicije i na kraju utrke u drugoj joj je vožnji bilo dostatno 18. vrijeme. Druga je ovo pobjeda za Worley u karijeri u Svjetskom kupu, prvu je ostvarila prije godinu dana u Aspenu.

Stepenicu ispod Worley završila je vrlo dobra Tina Maze kojoj utrke na dalekom sjeveru očigledno odgovaraju – ove je godine u ožujku u Are pobijedila. I Kathrin Zettel, treća nakon prve vožnje, je u konačnici uspjela obraniti svoju poziciju.

Tik do pobjedničkog trojca se uspjela probiti Talijanka Federica Brignone, a dobra je bila i Sarah Schleper s najboljim vremenom druge vožnje. Julia Mancuso, koja uskoro brani olimpijsko veleslalomsko zlato, zasad ne daje naslutiti da je ponovno u pobjedničkoj formi – 16. mjesto za Amerikanku.

Ana Jelušić nije uspjela danas završiti prvu vožnju baš kao ni Lindsey Vonn. Niki Fleiss je pak to pošlo za rukom, no zaostatak od točno osam sekundi nakon prve vožnje za vodećom Tessom Worley nije ostavljao nadu za proboj u drugi dio današnje utrke.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. WORLEY Tessa (FRA) 2:2.22
2. MAZE Tina (SLO) +0.57
3. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.69
4. BRIGNONE Federica (ITA) +1.11
5. HOELZL Kathrin (GER) +1.48
6. KIRCHHGASSER Michaela (AUT) +1.65
7. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +1.71
8. SCHLEPER Sarah (USA) +1.72
9. GOERGL Elisabeth (AUT) +1.74
10. PAERSON Anja (SWE) +1.95
...
55. FLEISS Nika (CRO) +8.00 (plasman nakon prve vožnje)
JELUŠIĆ Ana (CRO) – nije završila prvu vožnju

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221530
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr