28.02.2009.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Andrea Fischbacher, Zoom Agence  

Bansko, S (ž) - Fischbacher 1., Globus Vonn

U utrci koja se nije puno razlikovala od one jučerašnje, do prve spustaške pobjede u karijeri stigla je Austrijanka Andrea Fischabaher. LIndsey Vonn obranila spustaški Kristalni globus.

Vrh poretka današnje utrke ne razlikuje se puno od jučerašnjeg. Ipak, pobjednica je nova, a i zaostaci su manji nego jučer. U vremenski razmak sličan onom koji je jučer dijelio prvo od drugog mjesta, danas se uguralo 6 skijašica. 

Andrea Fischbaher je prvu spustašku, a ukupno drugu pobjedu u karijeri, izborila u donjem dijelu staze, nakon što je do posljednjeg prolaznog vremena bilježila zaostatke za, dotad vodećom, Tinom Maze. Treća je danas bila jučerašnja pobjednica, Švicarka Fabienne Suter.

Lara Gut i danas je ostala tik do pobjedničkog postolja, na četvrtom mjestu. Nadia Fanchini završila je peta, dok je 6. mjesto pripalo Francuskinji Marion Rolland.

Najbolja američka skijašica danas je bila Julia Mancuso, koja je 10. mjestom ostvarila spustaški rezultat sezone. Lindsey Vonn je danas, nakon što je sve spustaške utrke u ovoj sezoni završila na pobjedničkom postolju, malo razočarala svojim nastupom. Najuspješnija američka alpska skijašica u povijesti, danas je bila 12. No, neće biti previše razočarana, jer je i takvim rezultatom uspjela obraniti naslov najbolje spustašice Svjetskog kupa. Uoči posljednje utrke spusta na završnici u Areu, njezina spustaška prednost, ispred drugoplasirane Gisin (SUI) koja je danas završila 9., iznosi više od 100 bodova.

Borba za pobjedu u ukupnom poretku još je neizvjesna, ali samo teoretski. Naročito ako uzmemo u obzir rezultate koje su u Banskom postigle najbliže pratiteljice Lindsey Vonn. Anja Paerson i danas je, baš kao i na jučerašnjoj utrci, završila izvan staze, dok je Maria Riesch na 8. mjestu danas ipak bila znatno bolja od jučerašnjeg 18.

Sutra je u Banskom na rasporedu utrka superveleslaloma.

Najboljih 10 skijašica danas:

1. FISCHBACHER Andrea (AUT) 1:45.81
2. MAZE Tina (SLO) + 0.26
3. SUTER Fabienne (SUI) + 0.39
4. GUT Lara (SUI) + 0.62
5. FANCHINI Nadia (ITA) + 0.80
6. ROLLAND Marion (FRA) + 1.26
7. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.48
8. RIESCH Maria (GER) +1.71
9. GISIN Dominique (SUI) + 1.92
10. MANCUSO Julia (USA) + 2.02

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 197579
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr