03.12.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Hannes Reichelt, Zoom agence  

Beaver Creek, SG (m) - Reichelt 1., Ivici bodovi

Hannes Reichelt danas je osvojio drugu pobjedu u karijeri. Beaver Creek će mu zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Na istom je prizorištu u istoj disciplini prije dvije godine slavio i svoju prvu pobjedu.

Staza  Birds of Prey najbolje je skijaše svijeta danas dočekala obasjana suncem te vrlo dobro pripremljena, pruživši tako svima da se natječu u sličnim uvjetima. Na izrazito zahtjevno postavljenom superveleslalomu, odmah nakon starta, natjecatelje je dočekala velika strmina sa nekoliko, gotovo veleslalomskih zavoja. Prava kombinacija spusta i veleslaloma, što Super G po svojoj definiciji zapravo i je.

Hannes Reichelt prvi se otisnuo na stazu i nakon neuvjerljivo odvoženog tehničkog gornjeg dijela, teško je bilo zamisliti da će vrijeme 1:19,87, koje je postigao, biti nedostižno. No, gotovo da i nema skijaša koji je današnju stazu odvezao bez greške. Prvi je Reicheltovo vrijeme ozbiljno ugrozio Benjamin Raich koji je startao 12. Izvrsno odvezavši prvi, tehnički dio staze, na donjem dijelu, koji je danas bio odlučujući, napravio je grešku koja je odnijela svu prednost te se na kraju morao zadovoljiti diobom 5. mjesta sa sunarodnjakom  Michaelom Walchhoferom. Nakon Raicha natjecatelji su gotovo redovito postizali najbolja prolazna vremena, no ta se prednost topila do ulaska u cilj. U takvom se raspletu Reicheltu najviše uspio približiti  Mario Scheiber, kojem je pobjeda izmakla za svega 2 stotinke sekunde, dok je trećeplasirani  Christoph Gruber za pobjednikom zaostao 0,21 s, čime je osigurao trostruko postolje za Austrijance.

Austrijsku dominaciju na današnjoj utrci ublažiti je uspio, u Beaver Creeku sjajni, Švicarac Daniel Albrecht. Nakon što je na ovom prizorištu u samo nekoliko dana osvojio dvije premijerne pobjede u Svjetskom kupu, danas se ugurao na 4. mjesto, ispred Raicha i Walchhofera. Albrecht je time osvojio rezultat karijere u ovoj disciplini. Dosad je to bilo 12. mjesto iz Hinterstodera iz prošle sezone. Nastavi li ovako, no borba za veliki Kristalni globus nije nemoguća.

I našem Ivici Kosteliću, današnja će utrku ostati u ugodnom sjećanju. Staza na kojoj se dosad ozlijeđivao nekoliko puta, danas mu je donijela 24. mjesto koje je podijelio sa Francuzom Adrienom Theauxom. Novih sedam bodova značajan su rezultat, uzmemo li u obzir činjenicu da je Ivica u prvom redu slalomaš te da je ovo drugi super G u nizu na kojem je osvojio bodove.

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

1. REICHELT Hannes (AUT) 1:19.87
2. SCHEIBER Mario (AUT) +0.02
3. GRUBER Christoph (AUT) +0.21
4. ALBRECHT Daniel (SUI) +0.31
5. WALCHHOFER Michael (AUT) +0.34
5. RAICH Benjamin (AUT) +0.34
7. STAUDACHER Patrick (ITA)  +0.46
8. GRUENENFELDER Tobias (SUI) +0.70
9. GORZA Ales 1980 (SLO)  +0.72
9. HUDEC Jan 1981 (CAN) +0.72
...
24. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.21

Klikom na donji link dostupni su  cjeloviti rezultati i analiza utrke u FIS-ovom službenom dokumentu.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248839
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr