Skijanje.hr

14.01.2005.      

Autori: Tomislav Muhvić, Matija Kralj 

Besplatni test Atomic skija na Sljemenu

U prostorijama Skijaškog kluba Medveščak na Sljemenu danas održana zajednička press konferencija SK Medveščaka i tvrtke No.2 planet sport iz Opatije, generalnog zastupnika Atomica te čitave AmerSport grupacije tvrtki za Hrvatsku...

Uime SK Medveščak prisutnim novinarima obratio se gospodin Bruno Kovačević, predsjednik SK Medveščak, dok je u ime tvrtke No.2 planet sport iz Opatije prisutan bio gospodin David Dobrila, direktor tvrtke.

Predstavljajući SK Medveščak, njegov predsjednik Bruno Kovačević istaknuo je svoj klub kao klub koji danas daje 65 posto kadra skijaških reprezentacija Hrvatske, te kao klub koji je trenutno najveći u Hrvatskoj, a već je jedne sezone zauzeo i, prema rezultatima i organizaciji, četvrto mjesto u Europi u konkurenciji svih europskih ski klubova.

A predstavljajući svoju No.2 planet sport tvrtku iz Opatije, gospodin Dobrila predstavio ju je kao aktualnog generalnog zastupnika za čitavu širu AmerSport grupaciju, u kojoj su, između ostalog, poznati svjetski sportski i ini brandovi, poput Wilsona, Suunto satova, ili Atomic, Dynamic, te Volant marki skija.

Ono što će našem čitateljstvu ipak vjerojatno biti najvažnije – počev od 21. siječnja 2005. godine, pa do kraja aktualne skijaške sezone, SK Medveščak i No.2 planet sport iz Opatije organiziraju besplatno korištenje, te testiranje, Atomicovih i Dynamicovih skija za građanstvo na Sljemenu, što oba partnera označavaju i kao ne neki kratkoročni, već prilično dugoročan plan, koji bi i u sljedećim sezonama trebao postati stalnim projektom kroz formiranje jednog visokokvalitetnog Atomicovog test centra na Sljemenu, baš po uzoru na sva druga najveća skijališta Europe.

Testiranje skija, još jednom napominjemo, za sve građane besplatno, moguće će biti, prema riječima gospodina Kovačevića, svakoga dana kada će na Sljemenu biti snijega.

Za ovu sezonu, koju se ipak označava, za ovaj zajednički projekt, više manje prijelaznom, za besplatno skijanje na raspolaganje će biti stavljeno 20 do 30 pari skija, uz malu nadopunu gospodina Dobrile kako će, sukladno količini interesa, ta brojka još eventualno u nekom dijelu prema potrebama možda biti i donekle povećana.

Besplatno testiranje skija moguće će biti samo i isključivo na Sljemenu, tako da besplatna posudba skija, obuhvaćenih ovom ponudom, a za odlazak na zimovanje na neku od europskih destinacija, sukladno ovom dogovoru, za sada ne dolazi u obzir.


Atomic će, preko svoga generalnog zastupnika u Hrvatskoj, kao trenutno možda i vodeća marka proizvođača skija, koja pod svojom "kapom" ima i trenutno uvjerljivo najboljeg skijaša svijeta, Bode Millera, kroz razne oblike pomoći u opremi u budućnosti krenuti i u dugoročno praćenje svih hrvatskih ski uzrasta, kako kroz suradnju sa SK Medveščak, tako i kroz suradnju sa Hrvatskim skijaškim savezom, a sve to kako bi se, prvenstveno dobnoj skupini klinaca od 5 do 14 godina, između ostaloga, ali i ostalima, omogućila vrhunska oprema potrebna za razvoj kroz treninge i natjecanja na kojima će nastupati.

Da Atomic u Hrvatskoj uistinu ima velike planove, najviše možda dokazuje i činjenica kako su Ana Jelušić i Nika Fleiss, u europskim razmjerima od ove sezone postale glavnim "zvijezdama" Dynamica, na čijim skijama ove sezone i voze, dakle, francuske tvrtke koja je odnedavno u vlasništvu Atomica, te koristi svu tehnologiju proizvodnje koja je na raspolaganju Atomicu unutar čitave AmerSport grupacije.

U nekoliko riječi na današnjoj press konferenciji dane su i određene naznake vezane uz Atomicove nove modele skija za sezonu 2005/06., čije je prvo službeno predstavljanje zakazano za 20. siječnja u Kitzbühelu, a u sklopu događanja oko utrke Svjetskog kupa za skijaše.
Hrvatski zastupnik za Atomic, prema riječima njihovog direktora, posjeduje, u svojem sjedištu, već i te najnovije modele, no s njima će u javnost moći tek nakon, već spomenute, službene Atomicove prezentacije.

Najveće Atomicovo iznenađenje za iduću sezonu trebao bi biti bitno veći izbor modela skija za žene i djevojke, u puno šarenijem, više "trendy" izdanju, marketinškom koncepcijom razrađenih za 3 dobne kategorije djevojaka/žena (radi se o šarenijem izgledu skija korištenjem većeg broja boja, kroz djelomično korištenje tehnologije izrade američke marke skija Volant, koja je također u vlasništvu grupacije čiji je brand i Atomic, dakle američke marke koja nudi, prema riječima gospodina Dobrile, trenutno apsolutno najskuplje, najekskluzivnije i najelitnije skije na svijetu).

I na kraju, spomenimo samo još i činjenicu kako bi konačni garant Atomicove još dugogodišnje dominacije na tržištu proizvođača skija i ski opreme trebale, prema riječima njihova zastupnika, između ostaloga, biti i tehnologija dobivanja visokog stupnja hrapavosti skija korištenjem u samom procesu proizvodnje kora od golf loptice (!), koje dobavlja partner Wilson, a koje skijama daju, čini se, puno veću dozu aerodinamičnosti, baš kao i proizvodnja vezova za skije opremljenim digitalnim senzorima (!).

U Atomicu, prema riječima njihova zastupnika za Hrvatsku, sva se proizvodnja odvija pod jednim krovom, te na Atomicove skije idu samo Atomicovi vezovi, itd., a i ta činjenica trebala bi postati velikom Atomicovom prednošću na tržištu ski opreme, kako već u sadašnjosti, tako još i više u budućnosti...

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2019.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141853
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr