29.12.2005.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: arhiva www.ski-and-ski.com 

Bormio, S (m) – Bez iznenađenja, Rahlves

Nakon što je bio najbolji na oba treninga, Rahlves je, očekivano, pobijedio i na samoj utrci.

Sama utrka je kasnila nekih 30-tak minuta zbog pada i ozljeđivanja jednog od predvozača, kojem je bilo potrebno ukazati medicinsku pomoć. Čim su stvoreni uvjeti za sigurnu vožnju skijaša, krenula je utrka, ali već je drugi natjecatelj, Sebastien Fournier-Bidoz (FRA) izletio sa staze u zaštitnu ogradu, te je i njemu bilo potrebno pružiti liječničku pomoć. Od neugodnijih padova dodali bi još onaj Austrijanca Grugger Hansa, kojem je, u jednom trenutku pobjegla skija te je pao na glavu. Posljedice tog pada bila su krvava usta, te, prema prvom dojmu, ozljeda desne noge.

Fritz Strobl (AUT), sa startnim brojem 11, nakon što je odvezao stazu, zauzeo je prvo mjesto i na njemu ostao sve dok se nije spustio Daron Rahlves (USA). Sa startnim brojem 30, Rahlves je ostvario vrijeme 1:57.68 i time pretekao Austrijanca za 32 stotinke.

S novih 100 bodova Rahlves je preuzeo i vodstvo u Svjetskom kupu. Današnji tragičar bio je Tobias Gruenefelder (SUI), sa startnim brojem 15, koji je cijelo vrijeme svog spusta imao bolje vrijeme od Strobla, ali prilikom doskoka na zadnjem terenskom skoku izgubio je ravnotežu i pao.

Makar je kroz cilj prošao na leđima, ali s obzirom na to da je kroz cilj prošao s obje skije na nogama, nije diskvalificiran. U padu je izgubio svu prednost, te je utrku završio s 3 stotinke zaostatka za Stroblom, što mu je bilo dostatno za treće mjesto. Sa startnim brojem 31, Bode Miller zauzeo je konačno 9. mjesto.

Natjecatelji su imali odličnu vidljivost na stazi, s obzirom na to da je bilo sunčano vrijeme, ali mnoge grbe na stazi zadavale su im dosta problema. Staza je bila dosta oštro postavljena, tako da su natjecatelji imali problema s praćenjem idealne linije, te su izlijetavali izvan postavljene staze. S 44 vrata, bila je dugačka 3680 metara, uz 4 terenska skoka.

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. DARON RAHLVES (USA) 1:57.68
2. Fritz STROBL (AUT) +0.32
3. Tobias GRUENENFELDER (SUI) +0.35

4. Michael WALCHHOFER (AUT) +0.36
5. Marco BUECHEL (LIE) +0.51
6. Kristian GHEDINA (ITA) +0.57
7. Pierre-Emmanuel DALCIN (FRA) +0.66
8. Didier DEFAGO (SUI) +0.67
9. Bode MILLER (USA) +0.90
10. Klaus KROELL (AUT) +0.95

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214092
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr