05.09.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Bbc.co.uk 

"Chill Factor" otvara vrata već u listopadu

Iako je otvorenje prvotno bilo predviđeno za studeni, u Manchesteru će se, u improviziranim "alpskim" uvjetima, moći skijati već u listopadu.

Iza imena Chill Factor krije se još jedna skijaška dvorana. Projekt, o kojem smo već pisali, u završnoj je fazi izgradnje te prve skijaše i bordere očekuje krajem listopada.

Dvorana se nalazi samo 6.5 km od centra Manchestera te u neposrednoj blizini glasovitog Trafford centra, što bi, uz ostale "adute", trebalo osigurati dobru posjećenost.

Od tri međusobno povezane skijaške staze za sve uzraste i kategorije skijaša, investitori su posebno ponosni na najveću stazu koja se sa 180 m dužine i 100 m širine svrstava među najveće "zatvorene" skijaške staze u svijetu, a u Velikoj Britaniji je trenutno najveća.

Uz skijaške staze, u dvorani se nalazi i umjetna stijena, tobogani, snježno dječje igralište, skateboard park... Prozori i balkoni na trgovinama i ugostiteljskim objektima postavljeni su tako da se iz svakog takvog objekta pruža pogled na skijalište.

Da bi se što bolje dočarala atmosfera sa pravih skijališta, zidovi uz stazu bit će oslikani planinskim motivima, a u tu se svrhu najavljuje i upotreba pravog (!) snijega.

Da bi se privuklo i one kojima to sve nije dovoljno, jer skijanje vežu isključivo uz otvorena planinska prostranstva, sklopljeno je partnerstvo sa Salomonom. Osim svojih ski-rentova, renomirani francuski proizvođač u sklopu Chill Factora otvorit će test-centar, gdje će se moći testirati najnoviji modeli skija i snowboardova, prije nego budu dostupni u trgovinama.

Očekuje se da će Chill Factor godišnje posjetiti oko milijun skijaša i boardera.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 137464
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr