24.01.2009.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Pentaphoto  

Cortina, S (ž) - Još jednom Gisin

Dominique Gisin je tjedan dana nakon premijerne (spustaške) pobjede u Svjetskom kupu, danas upisala još jednu.

Suncem okupana Tofana i 5 stupnjeva ispod ništice, danas su ponudili sasvim drugačiju sliku Cortine od one koja je proteklih dana stizala u izvještajima o otkazima  treninga i utrka. Organitazori su odradili odličan posao, jer po ničem se danas nije dalo naslutiti da je na stazi proteklih dana bilo metar snijega viška.

Odličan posao odradila je i Dominique Gisin. Švicarka koja je iznenadila pobjedom na spustu u Zauchenseeu, danas nas je uvjerila da pobjeda nikako nije bila slučajna. Sa startnim brojem 9, s mjesta vodeće skinula je Tinu Maze i postavila vrijeme, pokazalo se kasnije, nedostižno za konkurenciju.

A baš kao i u Zauchenseeu, najopasnija konkurencija, danas su joj bile Lindsey Vonn i Anja Paerson. Amerikanka je na prolazima bila blizu, malo ispred, malo iza pobjednice i na kraju je završila druga, a pobjeda joj je izmakla za 15 stotinki sekunde. Paerson je pak veći dio staze bila najuvjerljivija. Imala je cijelo vrijeme 20 do 30 stotinki sekunde prednosti, no za završnicu joj je ponestalo snage i morala se zadovoljiti trećim mjestom. Za pobjednicom je zaostala 17 stotinki.

Odlična je danas bila i Tina Maze. Završila je 4., a mjesto na podiju izmaklo joj je za 11 stotinki. Maria Riesch bila je 5., a Wendy Siorpaes (ITA) svojim je prolaznim vremenima konkurirala i za pobjedu, no baš kao i Paerson, u donjem je dijelu staze nakupila zaostatak i završila 6.

Renate Goetschl danas nije završila utrku. "Kraljica Cortine", koja je na ovoj stazi ubilježila 10 pobjeda (5 spustaških i isto toliko superveleslalomskih), a od 2001. godine se kontinuirano penjala na pobjedničko postolje, danas je žarko željela nastaviti s tom tradicijom. No, nakon drugog prolaza, gdje je bila jedna od najbržih, nije uspjela iskontrolirati brzinu i promašila je vrata. Sutra je na redu veleslalom, a Renate će novu priliku imati u ponedjeljak, kada je u Cortini na rasporedu superveleslalom.

Nakon današnje utrke, Lindsey Vonn ostaje vodeća u poretku discipline, kao i u ukupnom poretku, u kojem je danas malo pobjegla Marii Riesch, i njezina je prednost sada 46 bodova. No zato joj u spustaškom poretku Gisin puše za vrat. Današnjom pobjedom primakla joj se na samo 14 bodova. S nestrpljenjem iščekujemo sutrašnji veleslalom i super G u ponedjeljak, nakon kojih bi situaciju na vrhu mogla "zakomplicirati" i Anja Paerson.

Najboljih 10 skijašica danas:

1. GISIN Dominique (SUI) 1:16.98
2. VONN Lindsey (USA) + 0.15
3. PAERSON Anja (SWE) + 0.17
4. MAZE Tina (SLO) + 0.28
5. RIESCH Maria (GER) + 0.31
6. SIORPAES Wendy (ITA) + 0.34
7. STYGER Nadia (SUI) + 0.43
7. RUIZ CASTILLO Carolina (SPA) + 0.43
9. VANDERBEEK Kelly (CAN) + 0.54
10. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 0.62

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176341
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr