24.01.2010.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Tanja Poutiainen (naslovna i tekst), Tina Maze (tekst), Skijanje.hr  

Cortina, VSL (ž): Slavlje za Poutiainen

Tanja Poutiainen pobjednica je današnjeg veleslaloma. Zettel bez plasmana.

Veleslalomska utrka bila je posljednja u nizu natjecanja koja su se ovog vikenda vozila u talijanskoj kraljici Dolomita Cortini d'Ampezzo.

Prva vožnja donijela je vrlo tijesan raspored na prva tri mjesta. U razmaku od samo šest stotinki sekunde našle su se već dokazane veleslalomašice Zettel i Poutiainen, ali i mlada Njemica Viktoria Rebensbrug. Da je ovo upravo njen dan iz snova pokazala je odličnom izvedbom i u drugoj vožnji koja joj je donjela plasman na drugo mjesto, što je njezin dosadašnji rezultat karijere u ovoj disciplini, prvi plasman na podij, ali i četvrti veleslalomski "top 10" plasman u ovoj sezoni.

Pobjednica dana je simpatična Finkinja Tanja Poutiainen s uvjerljivih +1.05 prednosti. Sustigla ju vjerojatno ne bi ni Kathrin Zettel koja je u drugoj vožnji vozila osjetno sporije, no na žalost utrku nije dovršila. Treće je mjesto tako pripalo Kathrin Hoelzl koja je šesto mjesto iz prve vožnje na kraju okrunila plasmanom na podij, ali i preuzimanjem vodeće pozicije u poretku veleslalomašica.

Odličan rezultat napravila je i Slovenka Tina Maze. Iako se nakon prve vožnje činilo kako je danas vozila nešto rezerviranije, u drugoj je "dala gas" te 12. mjesto prve vožnje u konačnici pretvorila u odlično četvrto. Tina je ovime prikupila vrijedne bodove te se sasvim približila dvjema Kathrinama koje zauzimaju prva dva mjesta u poretku veleslaloma.

U ukupnom poretku i dalje nema bitnih promjena. Vonn i Riesch danas su zauzele 19., odnosno 8. mjesto, pa se tako Riesch približila vodećoj Vonn na samo 56 bodova razlike. No kako prije Zimskih olimpijskih igara skijašice čeka još jedna postaja, švicarski St. Moritz u kojem će se idućeg vikenda voziti također brze discipline - super kombinacija, spust te Super G, za očekivati je da će Vonn razliku prije same završnice Svjetskog kupa još dodatno "podebljati".

Poredak prvih 10 skijašica:

1. POUTIAINEN Tanja (FIN) 2:26.51
2. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.05
3. HOELZL Kathrin (GER) +1.45
4. MAZE Tina (SLO) +1.76
5. MOELGG Manuela (ITA) +1.85
6. KARBON Denise (ITA) +1.90
7. PIETILAE−HOLMNER Maria (SWE) +2.04
8. RIESCH Maria (GER) +2.18
9. GIANESINI Giulia (ITA) +2.22
10. BREM Eva−Maria (AUT) +2.36

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 203030
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr