20.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Courchevel, PSL(ž): Lagana pobjeda Shiffrin

Nakon veleslaloma, Courchevel je ugostio i utrku paralelnog slaloma. Shiffrin je opet pokazala kako trenutno ne postoji bolja tehniščica od nje.

Srijeda je donijela nova uzbuđenja u natjecanju Svjetskog skijaškog kupa. Skijaši nisu imali nikakvih obaveza, dok su djevojke sudjelovale u sjajnom događaju pod nazivom paralelni slalom. Veliki dio dana su provele na stazi. Od 13:00 sati održala se kvalifikacijska vožnja slaloma za večernji paralelni slalom. U tom se dijelu natjecanja našla i naša Leona Popović. Umalo je uspjela ući u visoko društvo. Trideset dvije skijašice su se plasirale u večernji program. Leona je završila na 36. poziciji sa 1.52 sekunde zaostatka za pobjednicom kvalifikacija, Mikaelom Shiffrin. Za ulazak u odabrano društvo i večernji super ski event nedostajalo joj je malenih 0.14 sekundi. Nadamo se kako će više sreće imati sljedeći puta.

Utrka paralelnog slaloma je započela od 18 sati. Postava staze je bila poprilično jednostavna, ritmična, s jednim jedinim skokom. Kao i u muškom paralelnom veleslalomu, u šesnaestini finala su se vozile dvije utrke, svaka skijašica je skijala jedanput na svakoj od staza, dok se u daljnjem natjecanju održala samo jedna utrka izravnih protivnica. Paralelni veleslalom u Alta Badiji ostavio je bolji dojam, ali to je vjerojatno i do same staze. Ipak je Gran Risa jedna od najinteresantnijih stanica cjelokupnog natjecanja Svjetskog skijaškog kupa.

Spomenuta Mikaela Shiffrin prošetala se Courchevelom. Do nove pobjede stigla je nadskijavši Francuskinju Frasse-Sombet, Austrijanke Thalmann i Hasser, trećeplasiranu i drugoplasiranu skijašicu navedene utrke. Jedini pravi izazov imala je u samom finalu. Suočila se sa Slovakinjom Petrom Vlhovom, koja se pokazala kao izuzetno tvrd orah. Bila je to izuzetno neizvjesna utrka do same ciljne linije. U jednom se trenutku činilo kako je sjajna Slovakinja i brža od Amerikanke, ali je na kraju vrijeme pokazalo zaostatak od malenih 0.04 sekunde na račun Vlhove. Mikaela je mogla započeti, zapravo, nastaviti svoje slavlje.

Do druge pozicije Vlhova je stigla redom pobijedivši Poljakinju Gasienicu-Daniel, Njemicu Wallner, Švicarku Feierabend te Norvežanku Skjoeld. U borbi za treće mjesto bila je zadnje spomenuta skijašica te Irene Curtoni. Pobijedila je tridesetdvogodišnja Talijanka, a prije Norvežanke nanizala je pobjede protiv Austrijanki Brunner i Truppe te Njemice Hilzinger. Njezin se rezultat može okarakterizirati kao mini senzacija jer je ipak tu bilo puno etabliranijih skijašica koje su pretendirale na tu poziciju. Irene je time stigla do svog drugog postolja u karijeri. Posljednje je ostvarila trećim mjestom u veleslalomskoj utrci Ofterschwanga 2012. godine.

Navedenom utrkom djevojke su izvršile sve zadane obveze prije Božića. Sad mirne duše mogu otići na kratkotrajni odmor. Na bijele padine vraćaju se već 28. te 29.12., kada ih očekuju utrke tehničkih disciplina u Lienzu. Skijaši su današnji dan iskoristili za selidbu iz Alta Badije. U petak ih, s početkom od 17:45 sati, očekuje tradicionalni noćni slalom u Madonni di Campiglio. Druga vožnja je na rasporedu od 20:45 sati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223547
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr