08.03.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Lindsey Vonn, Zoom Agence  

Crans Montana, S (ž) - Vonntastična Lindsey

Lindsey Vonn nastavila dominirati utrkama spusta ove sezone.

Pretposljednji spust sezone za skijašice u Svjetskom kupu osvojila je Lindsey Vonn, nastavivši sa svojom dominacijom u njoj omiljenoj disciplini. Na podiju su završile i Renate Goetschl i Nadia Fanchini.

 

Lagani problemi javili su se pred početak današnje utrke u Crans Montani, gusta magla je otežavala vidljivost skijašicama na stazi Nationale. Početak je zbog toga i pomaknut za 15 minuta kasnije, a startna kućica postavljena nešto niže u odnosu na planove prije utrke. Zbog toga su, kada se magla razišla, i skijašice imale nešto lakši zadatak budući da je trebalo prijeći 300-tinjak metara staze manje.

 

U proljetnim uvjetima na švicarskom skijalištu najbolje se snašla vodeća spustašica ove sezone, Lindsey Vonn. Amerikanka je jednostavno fantastična, svih devet ovosezonskih spusteva je završila među prvih 5, sa čak sedam penjanja na podij i pet pobjeda. Odličnu je vožnju imala i iskusna Renate Goetschl koja je završila druga sa 61 stotinkom zaostatka. No, donedavna brzinska kraljica mora priznati primat mlađoj suparnici. Mjesto na podiju je našla i Nadia Fanchini, Talijanka je pokazala da odlična vremena postignuta na treninzima nisu bila slučajnost.

 

Vonn je povećala prednost u ukupnom poretku pred Nicole Hosp (danas 27.) na 150 bodova. Hosp, osim što mora "juriti" Amerikanku do kraja sezone, mora paziti i na "leđa", trećeplasirana Maria Riesch približila se na 27 bodova.

 

Sutra je u Crans Montani na rasporedu superkombinacija za skijašice.

 

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

 

1. VONN LINDSEY (USA) 1:23,57

2. GOETSCHL Renate (AUT) +0,61

3. FANCHINI Nadia (ITA) +0,64

4. MANCUSO Julia (USA) +0,67

5. RIESCH Maria (GER) +0,80

6. JANYK Britt (CAN) +0,83

7. PAERSON Anja (SWE) +0,85

8. SCHILD Martina (SUI) +0,89

9. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +1,24

10. JACQUEMOD Ingrid (FRA) +1,25

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127445
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr