02.05.2006.      

Autor: Goran RazićPhoto: Ted Ligety, Espn-att. starwave.com 

Dvije godine Ligety s Rossignolom

Nakon nekoliko mjeseci premišljanja te "vaganja" između raznih ponuda napokon je i javno objavljena "ljubav" između američkog olimpijskog pobjednika Teda Ligetya i francuskog proizvođača skijaške opreme, Rossignola.

Pobjednik ovogodišnje olimpijske muške kombinacije protekli mjesec proveo je testirajući novu Rossignolovu opremu. Nakon dosadašnje kombinacije Völkl skija i Nordica pancerica, prelazak na Rossignol je, prema njegovim riječima, "jedno veliko osvježenje i bilo je vrlo motivirajuće skijati i isprobavati drugu opremu".

Testiranjima u talijanskim Alpama bio je prisutan i Tedov bivši trener, Rob Clayton, koji je kratko izjavio: "Imali smo pet dana vrlo napornih testiranja, od čega tri dana slalomskih testova, i dva dana veleslalomskih". Osim Claytona, bio je prisutan i Tedov manager, a koji je otišao i korak dalje te je samouvjereno kazao: "Neke kompanije htjele su s Tedom potpisati još protekle godine neke sponzorske ugovore, a sada, nakon velikih prošlosezonskih uspjeha, taj broj je drastično počeo rasti. Dojma sam da bi Ted mogao potpisati ugovor s bilo kojim svjetskim proizvođačem skijaške opreme".

Kako je suradnja Ligetya i Völkla trajala jako dugo, rastanak nije bio jednostavan. "Bilo je jako teško razdvojiti se od Völkla koji me prati od moje 14. godine. Posebice je težak rastanak bio s mojim Völklovim serviserom, no što je tu je", riječi su Ligetya.

Za kraj, čelnici Rossignola apostrofirali su kako je među dvjestotinjak "Rossignolovih" natjecatelja ime Teda Ligetya zasigurno prvo i najjače, te da se vesele početku nove suradnje i da ih to jako motivira.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207873
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr