11.02.2011.      

Autor: Vida Senci 

Fenninger: "Ne vjerujem što se dogodilo"

Mlada Austrijanka, koja je prije tri godine osvojila svjetsko juniorsko zlato u superkombinaciji, danas je došla i do 'pravog' zlata.

Druga utrka u konkurenciji skijašica na Svjetskom prvenstvu u Garmischu, superkombinacija, donijela je drugo zlato austrijskoj reprezentaciji. I samim time popravila austrijski učinak za 100 posto u usporedbi s onim od prošlog Svjetskog prvenstva u Val d'Iseru. Naime, upravo u ovoj disciplini je prije dvije godine Kathrin Zettel Austriji donijela jedino zlato. Ovaj put se za to pobrinula 21-godišnja Anna Fenninger.

Mlada Austrijanka, koja je nakon spusta držala četvrto mjesto, najbolje je iskoristila izostanak, odnosno bolest najvećih favoritkinja. Preciznije, Lindsey Vonn  je nakon spusta u kojem je za vodećom Elisabeth Goergl kasnila 1.60 sekundi odlučila preskočiti slalom, dok Mariu Riesch posljednjih nekoliko dana muči viroza. A bez Riesch i Vonn, i s dobrim vožnjama i u spustu i u slalomu, Fenninger je došla do najvećeg uspjeha karijere.

“Još uvijek nisam svjesna što se dogodilo i ne mogu vjerovati. Utrka je bila vrlo zahtjevna, a staza je bila dosta loša", izjavila je Austrijanka koja je prije tri godine uzela zlato u istoj disciplini, ali na juniorskom SP-u.

Fenninger, kojoj je četvrto mjesto u spustu najbolji plasman do sada u brzim disciplinama, bila je posebno zadovoljna svojom slalomskom vožnjom.

“Željela sam dokazati da sam dobra slalomašica. Dosta sam pala nakon slabih rezultata prošle godine, tako da sam u ovu sezonu ušla bez očekivanja. Ali ostvarila sam neke dobre rezultate i mogu reći da sam ove godine puno toga naučila", reći će Fenninger. 

Srebrnoj Tini Maze, koja je sredinom sezone ostala bez servisera, ali i bez samopouzdanja, ovaj će plasman sigurno pomoći da prijeđe preko razočaranja koje je uslijedilo nakon superveleslaloma. Naime, Maze je u Super G-u osvojila 11. mjesto, no, uvjerena je kako tog dana nešto nije bilo u redu s mjeračem vremena (i nije, i ne samo tog dana. kada je Tini prvo obračunano gotovo 4 sekunde zaostatka pa je to vrijeme potom promijenjeno u 1.24 sek. zaostatka, nap.a.).

“Sve je bilo dosta kaotično i još uvijek nisam sigurna da je moje vrijeme bilo točno mjereno. Gledali smo analizu utrke, i na njoj je moje vrijeme bilo bolje nego na utrci. Takve stvari se ne bi smjele događati" kaže Slovenka i dodaje:

"Jako sam sretna što sam uzela srebrnu medalju, ali sam istovremeno i malo iznervirana jer mi je zlato izmaklo za samo 9 stotinki. Ipak, drugo mjesto u superkombinaciji je odličan rezultat.

Treće mjesto je osvojila Šveđanka Anja Paerson, koja je sa 27 stotinki zaostatka došla do svoje 11. medalje na svjetskim prvenstvima.

“Bronca je odlična, ali željela sam pobijediti. Slalomsku vožnju sam prošla dobro, ali ne dovoljno dobro, tako da se moram zadovoljiti s trećim mjestom. Mislim da mi je zlato pobjeglo zbog pogreške u spustu", komentirala je Šveđanka.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247670
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr