16.12.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Saslong 

FIS i skijaši konstruktivno za istim stolom

Čelni ljudi FIS-a i neki od najboljih skijaša svijeta danas su u Val Gardeni odradili konstruktivni dvosatni sastanak.

Günter Hujara i Helmut Schmalzl ispred FIS-a te Michael Walchhofer (AUT), Aksel Lund Svindal (NOR), Werner Heel (ITA), Scott Macartney (USA), Marco Buechel (LIE) i Didier Cuche (SUI) sa strane skijaša, nakon večerašnjeg sastanka u Val Gardeni izrazili su obostrano zadovoljstvo "konstruktivnim i vrlo produktivnim dijalogom".

Osnovna tema večerašnjeg sastanka bila je tema sigurnosti na stazama, prvenstveno naravno u brzim disciplinama, a sve u svjetlu brojnih nedavnih stradanja i ozljeda nekih od vrhunskih skijaša članova turneje FIS Svjetskog kupa.

Preciznije još pojašnjeno, skijaši su zatražili određene izmjene u pripremi staza za brze discipline. I to po pitanju točaka pripreme terena neposredno pred terenskim skokovima, za koju skijaši traže da recimo "barem u zadnjih 20 metara prije svakog skoka" bude jednostavno "savršena", zatim po pitanju linije vožnje (postavljanja vrata na stazama), medicinske opremljenosti i prve pomoći uz same staze te naposlijetku po pitanju još kvalitenije inspekcije staza za brze discipline uoči utrka.

Za određena poboljšanja, onako kako ih vide skijaši, osobito po pitanju savršene pripreme staza na svim ključnim dijelovima (mjesta dosezanja najveće brzine, skokovi i ključne točke), rok primjene od danas nadalje dogovoreno je da će biti - odmah. Dok će pitanje povratka spust skija na gabarite manje širine, a što brojni skijaši također smatraju jednim od razloga za pogoršanje sigurnosne situacije na stazama u brzim disciplinama, pričekati iz praktičnih razloga još barem sezonu i pol.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 227895
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr