01.02.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: L. Vonn, arhiva Zoom Agence  

Garmisch, SG (ž) - Nezaustavljiva Vonn

Nezaustavljiva Lindsey Vonn (USA) pobjednica je današnjeg Super G-a skijašica voženog u njemačkom Garmischu. Anja Paerson (SWE) sjajna 2., Jessica Lindell-Vikarby (također SWE) na 3. mjestu.

Do svoje nove, već 18. pobjede na utrkama FIS Svjetskog kupa, i prve ovosezonske u superveleslalomu, Lindsey Vonn doskijala je vremenom 1:22.16. Uz 39 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Anju Paerson te čak 72 stotinke sekunde prednosti u odnosu na Jessicu Lindell-Vikarby.

Lindsey je tako jedinoj danas pošlo za skijama spriječiti dvostruku švedsku pobjedu na utrci te iznova apsolutno napraviti i novi ogroman korak ka obrani titule ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa.

Njemica Maria Riesch na Super G-u Garmischa zauzela je lijepo, ali u kontekstu eventualnog bitnijeg sustizanja u ukupnom poretku Vonn nedostatno, peto mjesto. A između Šveđanki Paerson i Lindell-Vikarby te Riesch, u završnom poretku utrke, "ugurala" se još samo Talijanka Nadia Fanchini, na iznova za nju odličnom četvrtom mjestu.

Nakon Super G-a Garmischa, neplanirano s jučer preseljenog na danas, najbolje skijašice svijeta već u utorak iznova očekuje borba za medalje u istoj disciplini, i to u sklopu FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2009., u francuskom Val d'Isereu.

"Top 10" današnje utrke:

1. VONN Lindsey (USA) 1:22.16
2. PAERSON Anja (SWE) + 0.39
3. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 0.72

4. FANCHINI Nadia (ITA) + 0.74
5. RIESCH Maria (GER) + 0.80
6. SUTER Fabienne (SUI) + 0.83
7. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.85
8. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) + 1.02
9. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) + 1.12
10. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.20

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214883
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr