12.03.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Garmisch, SL (m) - najava utrke

Posljednji će slalom sezone odlučiti o osvajaču malog Kristalnog globusa.

Sutra se na stazi Gudiberg u Garmisch-Partenkirchenu vozi deveti i posljednji slalom sezone 2009/10 u Svjetskom kupu za skijaše. Ujedno je to i posljednja utrka sezone u pojedinačnoj konkurenciji, a odlučit će o osvajaču malog Kristalnog globusa u disciplini. Svi ostali su već podijeljeni, a poznat je i dobitnik velikog Globusa za pobjedu u ukupnom poretku.

Realno je za očekivati da će Reinfried Herbst obraniti prvo mjesto koje trenutačno drži u poretku slalomaša. Jedinog izazivača ima u liku Juliena Lizerouxa. Francuz za Austrijancem zaostaje 43 boda i sutra će mu se morati poklopiti dobra vlastita izvedba i eventualni kiks Herbsta da slalomski globus zadrži u Francuskoj. Podsjetimo, prošle ga je godine osvojio Jean-Baptiste Grange.

Treći je u poretku Ivica Kostelić koji nema priliku uplesti se u borbu za Globus zbog prevelikog zaostatka. Ivica će niz stazu Gudiberg sa startnim brojem pet.

Start prve vožnje je zakazan za 8:45 na nadmorskoj visini od 950 m. Cilj je 220 m niže, a konačni će obračun u drugoj vožnji započeti točno u podne. Postavljač prve vožnje je Talijan C. Pastore, dok bi u drugoj Lizeroux mogao profitirati na stazi koju postavlja francuski trener S. Quittet. Prijenos utrke je najavljen na 2. programu Hrvatske televizije.

Startna lista:

1. HERBST Reinfried (AUT)
2. HIRSCHER Marcel (AUT)
3. NEUREUTHER Felix (GER)
4. RAICH Benjamin (AUT)
5. KOSTELIĆ Ivica (CRO)
6. ZURBRIGGEN Silvan (SUI)
7. LIZEROUX Julien (FRA)
---
8. RAZZOLI Giuliano (ITA)
9. COUSINEAU Julien (CAN)
10. MYHRER Andre (SWE)
11. PRANGER Manfred (AUT)
12. MOELGG Manfred (ITA)
13. JANYK Michael (CAN)
14. VALENČIČ Mitja (SLO)
15. HARGIN Mattias (SWE)
---
16. LIGETY Ted (USA)
17. MISSILLIER Steve (FRA)
18. MYHRE Lars Elton (NOR)
19. BAECK Axel (SWE)
20. IMBODEN Urs (MDA)
21. COCHRAN Jimmy (USA)
22. GINI Marc (SUI)
23. YUASA Naoki (JPN)
24. SASAKI Akira (JPN)
25. SPENCE Brad (CAN)
26. SCHMIDIGER Reto (SUI)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 162834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr