26.01.2007.      

Autor: Tomislav Muhvić 

Gorski kotar – početak sezone skijanja

Ove je godine zbog vrlo toplog i ćudljivog vremena početak skijaške sezone u Gorskom kotaru nažalost onemogućio rad većine skijališta.

Tek nakratko skijalište Petehovac je bilo u funkciji par dana iza nove godine dok su ostala skijališta zbog nedostatka snijega bila zatvorena.

Zahvaljujući malo obilnijim snježnim padalinama proteklih dana, ovih će dana ipak neka skijališta započeti s radom, nadamo se na dulje vrijeme.

Skijalište u Begovom Razdolju započeti će sutra s radom. Snijega je napadalo dovoljno te ga prema procjenama ima oko pola metra. Cijena karte iznosi 50 kuna.

Skijalište iznad Delnica, na Petehovcu otvara svoja vrata za skijaše večeras. Snijega ima dovoljno a temperatura se zadržava na negativnim vrijednostima što pogoduje kvaliteti snijega.

Radno vrijeme je od 10 – 16 sati po cijeni od 65 kuna (djeca 55) vikendom, dok će radnim danima cijena biti znatno niža – 35 kuna (djeca 30). Najveća atrakcija – noćno skijanje, u vremenu od 18 – 20.30 sati, stajati će 35 kuna (30 djeca).

Nažalost zbog nedostatka snijega skijališta Rudnik u Tršću i Čelimbaša u Mrkoplju i dalje će svoja vrata imati zatvorena. Naime, staze na spomenutim skijalištima su malo zahtjevnije i teže, a ujedno i strmije tako da je količina napadanog snijega nedostatna da bi se te staze uspjele kvalitetno pripremiti.

Nadamo se da će u narednom periodu pasti još snijega a i da će temperatura biti pogodna, te da će skijašima na raspolaganju biti sva goranska skijališta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236840
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr