02.02.2011.      

Autor: Vida Senci

Photo: Bojan Koprivica

 

Hans Grugger se probudio iz kome

Hans Grugger na putu oporavka.

Jedanaest dana nakon stravičnog pada na treningu spusta u Kitzbühelu, austrijski skijaš Hans Grugger probudio se iz inducirane kome te je u ponedjeljak samostalno disao. Bio je to ujedno i prvi put da je Austrijanac pokazao reakcije od kako su ga doktori prije prije osam dana počeli buditi iz kome.

"Disanje se toliko popravilo da smo ga maknuli s aparata te sada samostalno diše", rekao je direktor bolnice Alexandar Kofler, dodavši kako će doktori uskoro započeti s neurološkim testovima, koji će pokazati u kojem smjeru se kreće Gruggerov oporavak.

-.-Bojan Koprivica-.-

"Povremeno spontano otvara oči i kada ga tražimo stisne ruku", kaže Kofler te dodaje kako su skijaševe reakcije za sada još uvijek prilično kratke.

Podsjetimo, 29-godišnji Austrijanac je nakon pada na treningu spusta u Kitzbühelu bio podvrgnut petosatnoj operaciji te je, u najboljem slučaju, pred njim dug i težak oporavak. Možemo se samo nadati kako će ova priča imat rasplet sličan onoj Švicarca Daniela Albrechta. Naime, Švicarac je prije dvije godine doživio sličan pad koji je uzrokovao teške ozlijede mozga i pluća te je 16 dana bio u inducianoj komi. Ipak, danas je Albrecht ponovo na skijama i osvaja bodove u Svjetskom kupu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 180205
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr