10.11.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Hirscher nastupa u Leviju

Šesterostruki osvajač velikog Kristalnog globusa, Austrijanac Marcel Hirscher, oporavio se od ozljede te će nastupiti u nedjeljnoj utrci slaloma u finskom Leviju.

Vikend pred nama donosi nam prva ovosezonska natjecanja u disciplini slaloma. Kao što je uvriježeno, slalomski rulet prvo će zaigrati djevojke, dok je nedjelja rezervirana za natjecanje u muškoj konkurenciji. Bit će to ujedno prva ovosezonska utrka muške konkurencije, iz razloga jer je veleslalom u Söldenu bio otkazan radi vremenskih neprilika. Početak obiju utrka jest zakazan u 10 sati, dok će druge vožnje navedenih natjecanja započeti od 13 sati.

Usprkos svim dosadašnjim najavama, austrijska sportska i skijaška zvijezda, Marcel Hirscher, odlučio je nastupiti u nedjeljnoj slalomskoj utrci. Na svom Facebook profilu kratko je najavio svoj nastup riječima “Vrijedi pokušati!”. Iz navedenog se može zaključiti kako još uvijek nije maksimalno pripremljen, kao što je kroz cijeli protekli period i tvrdio, no čini se kako je ipak srce jače od svega. U prilog mu ide otkaz prethodno planirane utrke, što ga stavlja u potpuno ravnopravan položaj u borbi za osvajanjem svog sedmog uzastopnog naslova.

Podsjetimo, Hirscher je doživio tešku ozljedu gležnja na svom prvom ovosezonskom treningu, krajem kolovoza. O samoj težini ozljede dovoljno govori činjenica kako je bio primoran obaviti operativni zahvat. Upitno je stanje trenutne forme austrijskog skijaškog asa, no svakako možemo biti zadivljeni brzinom njegovog oporavka. Nedjeljna utrka ponudit će nam mnoštvo odgovora na prethodnu tvrdnju. Skijaški vikend je ispred nas, no za razliku od Hirschera, mi se moramo samo udobno smjestiti i popratiti sva uzbuđenja koja će nam najbolji svjetski slalomaši i slalomašice servirati. Zanimljivosti sigurno neće nedostajati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 112612
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr