08.07.2009.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Cijene iz Chamonixa u sezoni 08/09, arhiva Skijanje.hr (klik otvara sliku u punoj veličini)  

Hrana na francuskim skijalištima jeftinija?

Novi porezni sustav mogao bi rezultirati jeftinijim cijenama na francuskim skijalištima

Nedavni potez francuske vlade mogao bi se povoljno odraziti i na brojne hrvatske skijaše koji, sudeći po našim anketama, vole provodit skijaške ferije upravo na tom području. Francuska je, naime, nedavno donijela odluku kako se stopa poreza koju plaćaju ugostitelji smanjuje sa 19,6% na 5,5%, te je odredila da svi restorani smanje cijenu jela u ponudi.

Iako se čini puno, manja stopa poreza smanjit će cijene jela tek za nekoliko Eura, no i to znači puno imamo li na umu da su upravo francuska skijališta jedna od onih s najskupljom vanpansionskom ponudom. Tako je protekle sezone primjerice glavno mesno jelo nerijetko koštalo 15 do 20 Eura, dok se obična pašta bolonjez u jeftinijim restoranima opasno približavala cijeni od 10 Eur. Nove cijene trebale bi pak biti sličnije onim susjednima u Italiji, pa su pretpostavke da će tako, primjera radi, umjesto 15 Eura nova cijena biti oko 13.

Spomenimo i to da, na žalost svih ljubitelja apres-sci partija, nova porezna odredba neće uključivati alkoholna pića. Stoga mnogi pretpostavljaju da će vlasnici restorana pribjeći starom "triku" te smanjivanje zarade od jela nadomjestiti poskupljivanjem ostalih stvari u cjeniku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176835
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr