16.04.2008.      

Autor: Matija Kralj 

Hrvatske ski reprezentacije 2008/09.

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza na svojoj je jučerašnjoj sjednici usvojio prijedlog sastava hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za skijašku sezonu 2008/09.

Ivica Kostelić nije nakon jučer više jedini hrvatski muški A skijaški reprezentativac! Sasvim zasluženo, sukladno rezultatima u Svjetskom kupu prikazanima u netom završenoj sezoni, Ivici Kosteliću u A reprezentaciji od predstojeće se sezone priključuje Natko Zrnčić-Dim.

U hrvatskoj ženskoj A skijaškoj reprezentaciji promjena nema. A i u idućoj sezoni činit će je Ana Jelušić i Nika Fleiss. Žensku B reprezentaciju u sezoni 2008/09. činit će Matea Ferk, Sofija Novoselić i Tea Palić, dok će članovi muške B reprezentacije biti Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić, Danko Marinelli i Tin Široki.

U C muškoj reprezentaciji za sezonu 2008/09. su Sebastian Brigović, Jan Karolyi, Matej Vidović i Filip Zubčić, a u dječjoj reprezentaciji Matilda Šola, Tamara Zubčić, Andrea Komšić, Ivan Mihelčić, Filip Tudor, Elias Kolega, Istok Rodeš.

Sukladno prijedlogu iznesenom na Alpskom odboru, uz Niku Fleiss kao trener-serviser ostaje Renato Gašpar, dok će uz Anu Jelušić i nadalje biti Zoran Sobol te Davor Lažeta. U ekipi Ivice Kostelića su Ante Kostelić, Matej Čuješ, Igor Jakopović, Dubravko Lalić i Peter Pen, dok uz Natka Zrnčić-Dima ostaje sjajni austrijski stručnjak Walter Hubmann, baš kao i Peter Pen te Tješimir Peranić.

Slaviša Weiner i nadalje će kao glavni trener pratiti Mateu Ferk, dok je mjesto trenera-servisera Sofije Novoselić za sada još otvoreno. Uz Teu Palić ostaje Seny Sever. Rajko Šamšal i Danijel Andesilić i nadalje će biti zaduženi za tehnički dio muške B reprezentacije, dok je dio muške B reprezentacije za brze discipline u rukama Waltera Hubmanna, Petera Pena i Tješimira Peranića.

C reprezentaciju kao glavni stručnjak i nadalje će pratiti Davor Bozovičar, uz asistenciju Nikole Bahovca te još jednog trenera-servisera, dok uz dječju reprezentaciju ostaju vrlo uspješni Mislav Samaržija i Slaven Ružić.

Sva još nepopunjena mjesta u stručnom kadru, kao i još određene manje dvojbe oko trening-grupa i planova rada unutar naših skijaških reprezentacija, popunjeni bi trebali biti početkom svibnja. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223894
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr