21.12.2010.      

Autor: Goran Razić 

Hujara: "Jedinstveni spektakl u Münchenu"

Direktor FIS Svjetskog kupa za skijaše, Günter Hujara, zadovoljno iščekuje paralelni slalom u Münchenu. Nekoliko tisuća karata već je prodano, a paralelno s time TV kuće pokazuju velik interes za prijenosom slike iz Olimpijskog centra u Münchenu.

Pripreme su u završnoj fazi. Lista skijaša za paralelni slalom, koji će se po prvi puta u ovakvom izdanju voziti u Münchenu, već je gotovo pa poznata. Prodaja ulaznica bolja je od očekivane. I što još možemo poželjeti? Odličan plasman Ivice Kostelića? Da, to bi bio rasplet iz snova. 

München će tako 02.01.2011., neposredno uoči spektakla na Sljemenu, ugostiti najboljih 16 skijašica i skijaša ukupnog poretka Svjetskog skijaškog kupa. Budući da se kao referentna uzima WCSL lista nakon utrke u Semmeringu, odnosno u Bormiu, starteri se ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći. No start Ivice Kostelića je siguran.

Što se organizacije tiče, odrađen je ogroman dio posla: "Možemo se veseliti utrci na Olimpijskom brdu 02.01.2011. Već bilježimo veliki interes brojnih TV kuća, a do sada je već prodano i nekoliko tisuća ulaznica. No ono što veseli je event koji će odudarati od prosjeka. Osim specifične lokacije, u sklopu olimpijskog parka, gledatelji će moći uživati u pravom svjetlosno glazbenom spektaklu, koji će doprinijeti showu s glavnim protagonistima - najvećim zvijezdama Svjetskog skijaškog kupa", slatkorječiv je bio Günter Hujara.

"Oduševljeni smo količinom snijega koju su organizatori uspjeli proizvesti. Sada još predstoji razvlačenje hrpa proizvedenog snijega, a zatim je prognozirano zatopljenje. To će nam ići na ruku jer će snijeg postati kompaktan, nakon čega će vjerojatno zalediti. Sljedeći tjedan planiramo injektirati dodatnu vodu u stazu i podloga će biti onakva kakva se i očekuje", zadovoljno je dodao Hans Pieren, FIS direktor za muške tehničke discipline.  

Siječanj već tradicionalno donosi neke od najzanimljivijih utrka Svjetskog kupa, koje bi moglo pohoditi i do 150.000 gledatelja (München, Sljeme, Schladming, Wengen, Kitzbühel, nap.a.).

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229270
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr