18.05.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: J. Slivnik, arhiva www.fis-ski.com 

Janez Slivnik glavni trener finskih skijašica

Slovenski stručnjak od sezone 2007/08. preuzima mjesto glavnog trenera finske ženske alpske skijaške reprezentacije.

Ovakav rasplet situacije najavljen je još za vrijeme FIS Svjetskog prvenstva u švedskom Areu, a na mjestu glavnog trenera finskih skijašica Janez Slivnik naslijedit će svog osobnog prijatelja Michaela Bonta, koji se vraća obiteljskom poslu, ali i ujedno ostaje osobnim kondicijskim trenerom Tanje Poutiainen.

Slivnik je u redove finske ženske skijaške reprezentacije stigao 2006. godine napustivši rezultatski gledano više nego plodonosan petogodišnji rad s kulminacijom u najuspješnijem razdoblju dosadašnje karijere Tine Maze. U sezoni 2006/07. bio je zadužen za rad s mladim finskim skijašicama, potencijalnim kandidatkinjama za FIS Svjetski kup, među kojima se već dobrano uspješno pod njegovom "trenerskom palicom" izdvojila Sanni Leinonen.

Snažan slovenski trenerski pečat finskom natjecateljskom skijanju, inače, od iduće sezone dodatno će još davati i prošlosezonski glavni trener slovenskih ženskih ski reprezentacija Jani Hladnik, a koji se finskoj muškoj reprezentaciji pridružuje na mjestu trenera za tehničke discipline.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200108
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr