27.01.2007.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Jens Byggmark, Zoom Agence 

Kitzbühel, SL (m) - Pobjeda Byggmarku, Ivica 7.

Slalom, prvi od dva koji se ovog vikenda voze u Kitzbühelu, donio je pobjedu odličnom mladom Šveđaninu Jensu Byggmarku.

Slalom koji se danas vozio u Kitzbühelu, a kao zamjena za onaj neodržani u Wengenu, obilježile su zanimljive izvedbe mladih nada muškog skijanja, ali i vrlo jaki snijeg koji je otežavao uvjete na stazi.

U prvoj vožnji najveće iznenađenje priredio je mladi Šveđanin Jens Byggmark koji je vrlo brzom vožnjom za čak više od sekunde prestigao tada vodećeg Raicha. Između njih "ugurao" se odličan mladi Švicarac za kojeg smo ove sezone već imali prilike uvidjeti kako je s pravom moguće od njega očekivati velike rezultate, Marc Berthod. Ivica Kostelić je sigurnom, mirnom i lijepom vožnjom ostvario odlično četvrto mjesto u prvoj vožnji, uz 1.23 sekunde razlike u odnosu na vodećeg.

Prvu vožnju nije uspjelo završiti 15 skijaša. Među njima između ostalog i naš Dalibor Šamšal, ali i ponovno Bode Miller koji se nakon jedne pogreške vratio na stazu da bi mu se nedugo nakon toga, bez ikakvog povoda, otkačio vez na desnoj skiji, što nije prvi put ove sezone!

Druga vožnja donijela je oštru borbu prve desetorice. Mario Matt, 10. iz prve vožnje, fantastično je odvozio drugu, te je čvrsto zauzeo prvo mjesto. Činilo se kako će ga uspjeti prestići Berthod, koji je na pola staze imao pola sekunde prednosti, no na žalost, uslijed greške vožnju nije dovršio. No, 21-godišnjem Byggmarku, čini se, danas ništa nije moglo stati na put. Ponovio je ludo brzu vožnju te suvereno preuzeo postolje Mattu, uz 87 stotinki sekunde prednosti. Ovo mu je donjelo i prvo mjesto u trenutnom poretku slalomaša. Treće mjesto pripalo je Aloisu Voglu. Ivica Kostelić utrku je završio na solidnom 7. mjestu.

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. BYGGMARK JENS (SWE) 1:43.74
2. MATT Mario (AUT) +0.87
3. VOGL Alois (GER) +1.48

4. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) +1.61
5. RAICH Benjamin (AUT) +1.67
6. NEUREUTHER Felix (GER) +1.72
7. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.84
8. SCHOENFELDER Rainer (AUT) +1.94
9. JANYK Michael (CAN) +1.97
10. GINI Marc (SUI) +2.01
10. MYHRER Andre (SWE) +2.01
...
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u prvoj vožnji

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243747
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr