20.01.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: J.-B. Grange, I. Kostelić; Zoom Agence  

Kitzbühel, SL (m) - Pobjeda Grangeu, Ivica 9.

Ivica Kostelić zauzeo je završno deveto mjesto na današnjem slalomu FIS Svjetskog kupa voženom u austrijskom Kitzbühelu. Pobjeda ove sezone slalomski "nezaustavljivom" Jean-Baptiste Grangeu (FRA).

Jean-Baptiste Grange (FRA) do svoje je treće ovosezonske slalomske pobjede u Svjetskom kupu stigao završnim vremenom 1:45.04, uz 15 stotinki sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Jensa Byggmarka (SWE) i 52 stotinke sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranog Maria Matta (AUT).

Ivica Kostelić, prvenstveno mirnim i pametnim vožnjama bitnima u kontekstu kombinacije, slalomsku utrku svejedno je završio na odličnom devetom mjestu, uz sekundu i 29 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika.

Ivica je time svome ovosezonskom nizu slalomskih rezultata pridodao i novi "top 10" plasman, ali je tako osigurao i treće mjesto u ukupnom poretku današnje kombinacije, uz sveukupnu "berbu" od 89 bodova zarađenih danas u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Bravo, Ivice!

Današnji slalom u Kitzbühelu vožen je, inače, po prilično toplom vremenu. A samim time i uz za visoke startne brojeve podosta neugodno "razmekšanu" stazu.

Natko Zrnčić-Dim u slalomsku utrku startao je tako upravo sa startnim brojem 86, te je zauzeo 54. mjesto prve slalomske vožnje, zadržavši međutim dobru poziciju za lijep broj bodova u poretku kombinacije.

No novi problemi za Natka su uslijedili u drugoj slalomskoj vožnji, a kada je uslijed pogreške drugu vožnju slaloma za ukupni zbroj kombinacije okončao posljednji u plasmanu, zauzevši tako i posljednje 18. mjesto na današnjoj kombinaciji.

Skijaši nakon trodnevnih natjecanja u Kitzbühelu sada ostaju u Austriji, i sele na tradicionalni noćni slalom u Schladming, a koji je na rasporedu već u utorak.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) 1:45.04
2. BYGGMARK Jens (SWE) + 0.15
3. MATT Mario (AUT) + 0.52

4. LIZEROUX Julien (FRA) + 0.67
5. SCHOENFELDER Raine (AUT) + 0.94
6. NEUREUTHER Felix (GER) + 1.10
7. RAICH Benjamin (AUT) + 1.19
8. LIGETY Ted (USA) + 1.20
9. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.29
10. MOELGG Manfred (ITA) + 1.40

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke dostupni su klikom na link niže, u sklopu FIS-ovog PDF dokumenta.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236893
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr