10.06.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Arhiva www.sciclubschia.it 

Kraj karijere za Alessandra Fattorija

Talijanski specijalist za brze discipline obznanio kako završava svoju aktivnu skijašku karijeru...

Alessandro Fattori, koji će 21. lipnja ove godine proslaviti svoj 34. rođendan, odlučio je ovih dana kako je stigao trenutak za okončavanje profesionalne skijaške karijere.

U FIS Svjetskom kupu Fattori je debitirao još u sezoni 1992/93. te je u svijetu profesionalnog natjecateljskog skijanja trajao punih 14 sezona.

Na utrkama FIS Svjetskog kupa kao najveći uspjesi zabilježene će mu ostati po jedna super G te spustaška pobjeda, ona spustaška s još apsolutno dodatnom "specifičnom težinom" jer je ostvarena na jednom od onih "posebnih" spusteva, u prosincu 2000. godine na spustu u francuskom Val d'Isereu.

S FIS Svjetskih prvenstava kao najveći Fattorijev uspjeh pamtit će se peto mjesto u kombinaciji iz St. Antona 2001. godine, a sa Zimskih olimpijskih igara četvrto mjesto u superveleslalomu te šesto mjesto u kombinaciji iz Nagana 1998. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 215870
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr