10.01.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Brigitte Obermoser, www.brigitte-obermoser.com 

Kraj karijere za Brigitte Obermoser

Austrijska skijašica danas je u Zauchenseeu objavila kraj svoje aktivne skijaške karijere...

30-godišnja austrijska reprezentativka odlučila se na ovaj potez budući da niti za domaće utrke u Altenmarkt-Zauchenseeu krajem ovog tjedna iznova od strane stručnog stožera reprezentacije jednostavno nije uvrštena u kadar za nastup.

Posljednji nastup u Svjetskom kupu ubilježila je tako još 1. prosinca prošle godine na spustu u Lake Louiseu (CAN), kada je zauzela 50. mjesto. Obermoser se u budućnosti planira posvetiti vođenju svog fitness studija u rodnom Radstadtu, te nastaviti i suradnju s Blizzardom.

U četiri tjedna austrijsko skijanje izgubilo je tako i treću osobu u svome aktivnom ski kadru, budući da su nedavno svoje okončanje aktivne skijaške karijere realizirali i Werner Franz te Andreas Schifferer.

Brigitte Obermoser u skijašku mirovinu odlazi nakon 13 godina provedenih u svijetu profesionalnog skijanja. U svojoj karijeri ostvarila je sveukupno tri pobjede u FIS Svjetskom kupu, i to po jednu u spustu, superveleslalomu i veleslalomu. Ima sveukupnih 9 plasmana na podij te još 61 "top ten" plasman na utrkama FIS Svjetskog kupa.

U ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa najbolji plasman bilo joj je peto mjesto iz sezone 1999/2000., a od rezultata sa Svjetskih prvenstava i Zimskih olimpijskih igara najviše će pamtiti četvrto mjesto u spustu sa SP-a u St. Moritzu 2003.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 195181
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr