01.03.2009.      

Autori: Tomislav Matošin, Matija Kralj 

Kranjska Gora, SL (m) - Lizeroux 1., Ivica 11.

Ivica Kostelić 11. je mjestom na današnjem slalomu Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori za dva boda prednosti i nakon današnjeg dana zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa!

Ivica Kostelić na slalomu 48. Pokala Vitranc u Kranjskoj Gori iznova je odradio podvig kakav vjerojatno samo rijetkim i odabranim sportašima uspijeva u konačnici uopće poći za rukom!

Uz probleme s leđima koje ima, a koji su do izražaja osobito došli u prvoj slalomskoj vožnji, Ivica Kostelić danas je svejedno obranio mjesto vodećeg skijaša ukupnog poretka FIS Svjetskog kupa.

Takav, u datim okolnostima, uistinu podvig Ivici je na današnjem slalomu Kranjske Gore omogućila sjajna druga slalomska vožnja. U kojoj je ostvario najbolje slalomsko vrijeme (!) 50.66 te koja mu je u završnici donijela pomak s 25. mjesta prve vožnje na završno 11. mjesto utrke.

11. mjesto utrke Ivici je donijelo 24 boda. Te sa sadašnjih 837 bodova dva boda prednosti u odnosu na danas četvrtoplasiranog Benjamina Raicha (835 bodova), a koji i nakon slaloma Kranjske Gore u Svjetskom kupu tako ostaje još uvijek drugi.

Uoči triju utrka brzih disciplina u norveškom Kvitfjellu, prednost Ivice Kostelića u odnosu na Aksel Lund Svindala sada iznosi 86 bodova. A u odnosu na Didier Cuchea (SUI) 110 bodova.

Da je bilo više zdravlja, uz ovakvu skijašku formu moglo je zasigurno i bolje.. No i ovako, za posao u konačnici odrađen u Kranjskoj Gori, Ivici sve čestitke i iznova naklon do poda!

Pobjedu na današnjem slalomu u Kranjskoj Gori odnio je, inače, Julien Lizeroux (FRA), uz završnih 34 stotinke sekunde prednosti u odnosu na sjajnog drugoplasiranog Talijana Giuliana Razzolija te 56 stotinki sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranog Nijemca Felixa Neureuthera.

U drugoj slalomskoj vožnji iznova je, slično kao i na jučerašnjem veleslalomu, potpuno podbacio Francuz Jean-Baptiste Grange, a koji je utrku okončao na posljednjem 29. mjestu. No i unatoč tome još uvijek, uoči posljednjeg slaloma sezone, zadržao vodstvo u ukupnom poretku discipline.

Natko Zrnčić-Dim na današnjem slalomu Kranjske Gore nije mogao bolje od podjele 51. mjesta prve slalomske vožnje. Dok Dalibor Šamšal nije, slično kao i na SP-u u Val d'Isereu, na žalost stigao niti do prvog prolaza u prvoj slalomskoj vožnji.

Konačnih "top 11" utrke:

1. LIZEROUX Julien (FRA) 1:40.11
2. RAZZOLI Giuliano (ITA) + 0.34
3. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.56

4. RAICH Benjamin (AUT) + 0.60
5. MATT Mario (AUT) + 0.62
6. HARGIN Mattias (SWE) + 0.69
6. PRANGER Manfred (AUT) + 0.69
8. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.77
9. MYHRER Andre (SWE) + 0.79
10. VAJDIČ Bernard (SLO) + 0.83
11. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.97
---
51. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 3.38 (nakon 1. vožnje)
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u 1. vožnji

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 195361
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr