03.03.2007.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: B. Raich (Zoom Agence) 

Kranjska Gora, VSL (m) – Raich zakomplicirao

Rasplet današnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori donio nam je uzbudljivu završnicu u Svjetskom kupu.

Današnjom pobjedom Benjamin Raich približio se na samo 3 boda vodećem u ukupnom poretku Svjetskog kupa Akselu Lund Svindalu te ga pretekao za isto toliko u poretku veleslaloma što će nam zasigurno donijeti uzbudljivu borbu uoči posljednje dvije stanice Svjetskog kupa; Norveškog Kvitfjella i Švicarskog Lenzerheida. No tu je i sutrašnji slalom u kojem će, vjerojatno, Raich izbiti na vrh ukupnog poretka.

Raich nije dopustio iznenađenje. Nakon prve vožnje bio je prvi s 37 stotinki ispred Francoisa Bourquea, odnosno, 43 stotinke ispred Aksela Lund Svindala. Iako su njih troje imali čak i 20. vrijeme druge vožnje, poredak se nije puno promijenio. U konačnici, Raich je slavio s ukupnim vremenom 2:19.03 ispred Bourquea koji je zaostao 55 stotinki. Svindal je, zaostavši 62 stotinke pao na četvrto mjesto koje je podijelio s Amerikancem Ted Ligetyem dok se na treće mjesto s petog popeo Talijan Massimiliano Blardone.

Bode Miller, koji još ima teoretske šanse u borbi za Veliki globus pao je s 10. na 13. mjesto, dok je Didier Cuche, koji je također u borbi za Veliki globus završio utrku na 6. mjesto.

Utrka se odvijala po prilično toplom vremenu uz vrlo mokar snijeg što je i uzrokovalo loša prolazna vremena vodećih skijaša u drugoj vožnji. Zanimljiv je i podatak da nije bilo niti jednog odustajanja u drugoj vožnji dok je u prvoj vožnji moralo odustati čak 22 skijaša.

Konačni poredak prvi 10 natjecatelja:

1. RAICH, Benjamin (AUT) 2:19.03
2. BOURQUE, Francois (CAN) + 0.55
3. BLARDONE, M. (ITA) + 0.57

4. SVINDAL, Aksel Lund (NOR) + 0.62
    LIGETY, Ted (USA) + 0.62
6. CUCHE, Didier (SUI) + 0.92
7. REICHELT, Hannes (AUT) + 1.08
8. GRUBER, Christoph (AUT) + 1.11
9. SCHEIBER, Mario (AUT) + 1.46
10. CHENAL, Joel (FRA) + 1.60

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 218287
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr