01.12.2007.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Lindsey Vonn, Zoom Agence  

Lake Louise, S (ž) - Novo prezime, stare navike

Lindsey Vonn ostvarila pobjedu u premijernom spustu sezone.

S novim prezimenom u novoj sezoni, Lindsey Vonn (rođena Kildow) zadržala je stare, pobjedničke navike. Prije godinu dana u Lake Louiseu je u dvama spustevima zabilježila jedno 1. i jedno 2. mjesto. Ove se sezone u kanadskom skijalištu vozi samo jedan spust, a Vonn nije dovela u pitanje svoj primat.

 

Lijepo, ali hladno vrijeme poslužilo je skijašice za razliku od njihovih muških kolega u Beaver Creeku. Nakon vožnje Renate Goetschl sve je "mirisalo" na njezinu jubilarnu, 25. spustašku pobjedu u Svjetskom kupu. Austrijanka je konkurenticama održala sat iz vožnje spusta, bila je to oku lijepa, tečna vožnja koju je Goetschl provela u gotovo idealnoj putanji niz Olympic Downhill stazu. Nažalost po nju, nedostajalo joj je samo malo brzine kako bi se popela na najvišu stepenicu pobjedničkog podija. Lindsey Vonn je, unatoč manjoj pogrešci u gornjem dijelu staze gdje je i rukom "zarubila" po snijegu, odvezla najbržu vožnju danas i s pravom ovu stazu naziva "svojom".

 

Na trećoj se stepenici postolja našla domaća uzdanica Britt Janyk, a vrlo dobru vožnju je imala i Maria Riesch iz Njemačke sa startnim brojem 11 koja je završila četvrta. Ingrid Jacquemod nastavlja s dobrim spustaškim rezultatima, opet je 5. kao i tri puta prošle sezone.

 

Konačan poredak prvih 10 natjecateljica:

 

1. VONN LINDSEY (USA) 1:48,69

2. GOETSCHL Renate (AUT) +0,78

3. JANYK Britt (CAN) +1,27

4. RIESCH Maria (GER) +1,36

5. JACQUEMOD Ingrid (FRA) +1,40

6. HOLAUS Maria (AUT) +1,44

7. PAERSON Anja (SWE) +1,68

8. MEISSNITZER Alexandra (GER) +1,71

9. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +2,08

10. MERIGHETTI Daniela (ITA) +2,10

 

Cjeloviti rezultati utrke dostupni su klikom na link ispod, u službenom FIS dokumentu.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 230285
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr