01.11.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Web-cam Levi, 01.11.2007., www.levi.fi  

Levi se napokon bijeli!

Stanje u skijaškom centru finske Laponije danas već znatno bolje u odnosu na posljednja izvješća...

Finski Levi, predviđeni domaćin dvaju slaloma FIS Svjetskog kupa zakazanih za 10. i 11. studenog, svoje još donedavno "zeleno" lice pomalo mijenja u bijelo.

Temperature su se ondje, naime, napokon spustile ispod 0 stupnjeva Celzijusovih, a upravo te temperature one su koje ujedno omogućuju i automatsku aktivaciju snježnih topova, zaduženih za zasnježenje "Levi Black" staze.

Petodnevna vremenska prognoza, za od sutra, pa sve do utorka, Leviju predviđa temperature od - 2 do - 5 stupnjeva Celzijusovih, što snježnim topovima garantira neometan rad na pripremi staze.

Preduvjeti potrebni za pripremu dvaju slaloma Svj. kupa u Leviju su tako, čini se, napokon ipak ispunjeni. Hoće li i vremena za zasnježenje, ali i kvalitetnu pripremu staza, biti dovoljno - to ipak ostaje tek još za vidjeti.

FIS-ov direktor utrka Hans Pieren u Levi stiže predstojećeg vikenda, te će ondje i na licu mjesta utvrditi aktualno stanje. Konačna odluka o (ne)održavanju utrka očekuje se u nedjelju, a ona bi mogla donijeta biti i ranije samo u slučaju da se unaprijed procijeni kako za održavanje utrka nema baš nikakvih realnih mogućnosti.

U slučaju otkaza utrka u Leviju, za organizaciju istih spreman već i službeno čeka Austrijski skijaški savez. S najvjerojatnije Reiteralmom, te još ponekim centrom, spremnima da eventualno neplanirano ugoste FIS Svjetski kup.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185739
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr