12.11.2006.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: B.Raich (desno), B.Miller (lijevo); Zoom Agence 

Levi, SL (m) – Raichu pobjeda, Ivica odustao

Na prvom ovosezonskom slalomu pobjedu je odnio Austrijanac Benjamin Raich, dok je naš Ivica Kostelić odustao u prvoj vožnji.

Sa startnim brojem 12, nakon vrlo dobrog starta, naš Ivica Kostelić imao je samo 15 stotinki zaostatka na prvom prolaznom vremenu za vodećim Bennijem Raichom, te je nakon jednog zavoja previše ostao na repovima i izgubio kontrolu nad skijama. Promašivši vrata nije mu ostalo ništa drugo nego odustati od daljnje vožnje. No i u tom kratkom vremenu vidi se napredak kod Ivice u odnosu na prošlu sezonu, odnosno da ga je počeo trenirati njegov otac, Ante Kostelić. Naime, Gips ga je upozoravao da troši dragocjene stotinke na "školskom" ulasku u zavoje. U današnjem nastupu, Ivica je išao primjetno agresivnije i oštrije na vrata, što se i vidjelo na prolaznom vremenu.

Izvrsnom drugom vožnjom, Benjamin Raich zadržao je vodeće mjesto koje je ostvario u prvoj vožnji i time ostvario svoju 11. slalomsku pobjedu. Drugo mjesto, s 62 stotinke zaostatka osvojio je Šveđanin Markus Larsson, dok je treći završio prošlogodišnji osvajač malog slalomskog Kristalnog globusa, Talijan Giorgo Rocca. No, najveće iznenađenje priredio je mladi Šveđanin Jens Byggmark, koji je ostvario šesto vrijeme i osvojio prve bodove u Svjetskom kupu.

Naš drugi natjecatelj, Natko Zrnčić-Dim, nije se uspio plasirati u drugu vožnju zauzevši 59. mjesto, s zaostatkom od 3:67 sekunde nakon prve vožnje. U drugu vožnju se nisu plasirali niti Amerikanac Bode Miller, te olimpijski pobjednik u kombinaciji, Ted Ligety.

Od 78 prijavljenih skijaša, njih 62 je završilo prvu vožnju, a osim Ivice odustati je morao i Japanac Akira Sasaki.

Već prva utrka pokazuje nam kakva će biti borba za osvajanje naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, jer je posljednji skijaš koji je osigurao drugu vožnju imao zaostatak za vodećim Benjaminom Raichom samo 1:78 sekunde. Na nekim utrkama, prošle sezone, takvo vrijeme bilo bi dovoljno za ulazak među prvih deset skijaša, a vrijedi spomenuti i podatak da je danas čak 13 skijaša imalo zaostatak manji od sekunde za vodećim nakon prve vožnje.

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. RAICH Benjamin (AUT) 1:42.13
2. LARSSON Markus (SWE) +0.62
3. ROCCA Giorgio (ITA) +0.77

4. TISSOT Stephane (FRA) +1.12
5. SCHOENFELDER Rainer (AUT) +1.32
6. BYGGMARK Jens (SWE) +1.34
7. JANYK Michael (CAN) +1.44
8. GRANDI Thomas (CAN) +1.45
9. PRANGER Manfred (AUT) +1.50
10. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) +1.56
...
59. ZRNČIĆ-DIM Natko + 3.67
KOSTELIĆ Ivica - nije završio prvu vožnju

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246925
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr